SITUACIJA U VRANJU SE NE SMIRUJE JOŠ NOVOZARAŽENIH Sutra sastanak KRIZNOG ŠTABA! Oglasio se i VUČIĆ
Foto: Kurir/ T.S.

vranje novo žarište

SITUACIJA U VRANJU SE NE SMIRUJE JOŠ NOVOZARAŽENIH Sutra sastanak KRIZNOG ŠTABA! Oglasio se i VUČIĆ

Društvo -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se danas dodatno povećao broj zadraženih Kovidom 19 u Vranju, ali da je situacija i dalje pod kontrolom.

Ona je rekla da je reč o lokalnom žarištu, a da je u ovom trenutku situacija na nivou cele Srbije pod kontrolom i da veruje da će i situacija u Vranju biti rešena.

“Za sutra sam zakazala sastanak Kriznog štaba, da razgovaramo da li je potrebno bilo šta preduzeti. Sada ne planiramo nikakve nove mere, ali apelujem još jednom na sve - kriza nije gotova. Izašli smo iz najgorih vremena i možemo da živimo koliko-toliko normalno, ali i dalje moramo da nosimo maske, da pazimo na distancu”, rekla je premijerka.

Od subote su u Vranju na lečenje od koronavirusa primljene 52 osobe, pa je zato ponovo aktivirana kovid bolnica u ovom gradu, objavio je RTS. U Leskovcu je zaraženo 25 radnika Jure. U Srbiji je u poslednja 24 časa preminulo još dvoje od virusa, a novozaraženih je 114.

najveći broj novoobolelih iz fabrike za proizvodnju nameštaja Dodić koja je zatvorena nakon što je virus potvrđen kod nekoliko radnika. Lekari kažu da je epidemiološka situacija u Vranju nesigurna i da je ublažavanje mera doprinelo tome da se poveća broj zaraženih.

foto: T.S.

Ovo potvrđuje i direktorka Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljana Antić koja je rekla da su novozaraženih pedeset dvoje većinom kontakti radnika dve privatne firme.

Odluka kriznog štaba u Vranju!

Težu kliničku sliku ima šest pacijenata, dok su ostali pozitivni na koronavirus sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma - rekla je direktorka.

Danas je zasedao krizni štab u Vranju, koji je doneo odluku da niko na javnim mestima, u marketima, kafićima ne sme da se pojavi bez zaštitne maske i rukavica. Građani su obavezni da drže i fizičko rastojanje.

Vučić: Nećemo kriti brojke!

Vučić je naglasio da je situacija pod kontrolom sve dok je broj novootkrivenih u odnosu na broj testiranih manje od dva odsto i ističe da bi, da nije bilo Vranja, taj broj bio značajnije ispod dva odsto.

"Nije mnogo, ali procenat bi mogao da bude bolji.Nećemo da sakrivamo brojeve, hoćemo ljudima da ukažemo na to da moramo da se pazimo i čuvamo i da brinemo o njihovom zdravlju", rekao je predsednik.

Kako kaže, Srbija ne želi da prikazuje lažne podatke i da neće prikazivati veliki broj umrlih od gripa, upale pluća, infarkta... Cilj Srbije je, navodi on, da se sačuvaju ljudski životi i da se zbog toga testira veliki broj ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track