Najnovije vesti

ANA BRNABIĆ: Pomoć dokaz prijateljstva i partnerstva Srbije i Azerbejdžan
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

sleteo avion sa medicinskom opremom

ANA BRNABIĆ: Pomoć dokaz prijateljstva i partnerstva Srbije i Azerbejdžan

Društvo

Avion iz Azerbejdžana dopremio je danas popodne iz te zemlje medicinsku opremu u Srbiju, a premijerka Ana Brnabić izjavila je da ta pomoć našoj zemlji mnogo znači, i dokaz je prijateljstva i strateškog partnerstva Srbije i Azerbejdžana.

Avion je dopremio zaštitnu opremu, testove, beskontaktne toplomere, sredstva za dezinfekciju... Premijerka je zahvalila predsedniku Azerbejdžana, koji je, kaže, odgovorio na poziv Srbije, kao i ambasadoru te zemlje Eldaru Hasanovu, sa kojim je i dočekala aviona na beogradskom aerodromu.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Ovo je nama značajno, iako su vanredno stanje i najteži dani iza nas, jer je ovo pokazatelj prijateljstva, koje nikada nećemo zaboraviti", poručila je Brnabić.

Premijerka je posebno podsetila da je Azerbejdžan bio prva zemlja koja je pritekla u pomoć Srbiji 2014. godine nakon poplava. Upravo na današnji dan, 19. maja 2014. godine sleteo je prvi avion pomoći iz Azerbejdžana.

"Danas i simbolično dočekujemo ovaj avion i dokazujemo strateško partnerstvo i prijateljstvo" rekla je Brnabić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona je dodala da joj je drago i što je čula najavu novih investicija iz Azerbejdžana u Srbiju, uz podršku koje kompanije iz te zemlje pružaju na infrastrukturnom razvoju Srbije.

I ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov je istakao da su Srbija i Azerbejdžan strateški partneri i prijateljske zemlje, kao i da će odnosi dve države nastaviti da se razvijaju i produbljuju u investicionom i svakom drugom smislu.

"Jako mi je drago što sam ovde sa vama. Naši narodi su prijatelji više od 300 godina, a danas su strateški partneri", rekao je Hasanov i dodao da se prijatelji poznaju i u teškim vremenima.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...