GRAD MI SVE UNIŠTIO, NEMAM GDE DA ZANOĆIM SA PORODICOM: Vujadinu komadi leda izrešetali krov kuće, SKORO STRADAO! FOTO
Foto: Privatna Arhiva

velike štete u sjeničkoj opštini

GRAD MI SVE UNIŠTIO, NEMAM GDE DA ZANOĆIM SA PORODICOM: Vujadinu komadi leda izrešetali krov kuće, SKORO STRADAO! FOTO

Srbija -

SJENICA. - Grad koji se danas oko 15 sati sručio na sjeničku opštinu pričinio je veliku štetu seoskim domaćinstvima a najgore je prošlo domaćinstvo Vujadina Rakonjca u selu Bogačiće, Mesna zajednica Vapa.

- Krov na kući je izrešetan, nije ostao ni jedan jedini crep da nije razbijen. Sve mi je uništeno, večeras nemam gde da zanoćim sa porodicom. Izrešetan je i krov na štali, velika parčad leda povredila su krave - ispričao nam je danas popodne vidno uznemireni Vujadin.

1 / 7 Foto: Privatna Arhiva

I skoro sat posle nevremena njegovo dvorište i dalje je bilo belo od leda, tokom nevremena padali su, kaže, komadi veliki kao kokošije jaje.

- Grad je padao skoro pola sata. Stoka mi je bila na pašnjaku, istrčao sam da spasavam krave, umalo i sam nisam stradao... Kad sam krave uveo u štalu, nije bilo vajde, veliki komadi leda proletali su kroz krov. Bilo je strašno, nezapamćeno, strahota - kaže Vujadin.

foto: Privatna arhiva

Po rečima Voja Trmčića, zamenika predsednika opštine Sjenica koji je na terenu, stradalo je 50-tak domaćinstava na potezu Boguti - Bogačiće - Gornja Vapa.

-Gde god je na kućama bio crep on je porazbijan, izrešetan, šteta je velika, stradali su krovovi na štalama... Bojimo se novih padavina - kaže Trmčić.

U domaćinstivima u kojima su stradali krovovi meštani večeras poušavaju da kuće pokriju najlonom ili ceradama, da nekako prenoće a da se sutra snalaze za crep.

Kurir.rs/Z. Š.Foto Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track