NAJNOVIJE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA Publika se vraća na stadione u Srbiji 1. juna ali uz ovaj uslov OVO SU PRAVILA OKUPLJANJA
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Važno za građane koji nemaju simptome virusa korona

NAJNOVIJE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA Publika se vraća na stadione u Srbiji 1. juna ali uz ovaj uslov OVO SU PRAVILA OKUPLJANJA

Društvo -

BEOGRAD - Od 1. juna na sportskim događajima na otvorenom biće dozvoljeno prisustvo publike uz distancu od jednog metra, kao i okupljanje na otvorenom do 1.000 ljudi, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba.

Takođe, od 1. juna počinje na zahtev građana ELISA testiranje za oktrivanje antitela.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je da je na sednici Kriznog štaba kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić, jednoglasno odlučeno da se relaksiraju mere u skladu trenutnom epidemiološkom situacijom.

Od 1. juna počinje elisa testiranje, cena 1.200 dinara

Od 1. juna građani će moći da se na lični zahtev testiranju i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je rekla da je na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta odluka da od 1. juna počnu serološka istraživanja na lični zahtev građana koji ne ispunjavaju utvrđene indikacije za besplatno testiranje.

"Na taj način će moći da ispitaju da li imaju antitela na virus i da li su došli u kontakt sa virusom u prethodnom periodu", kazala je Kisić Tepavčević.

Ova vrsta testiranja, poznata i kao "elisa testiranje" moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika železnice i Zavodu za zaštitu zdravlja studenata.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track