JUTKA KUPIO STAN JOŠ 2011. A NIJE GA PRIJAVIO: Predsednik opštine Brus time prekšio uslovnu kaznu na koju je već osuđen
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

nekretnina u beogradu

JUTKA KUPIO STAN JOŠ 2011. A NIJE GA PRIJAVIO: Predsednik opštine Brus time prekšio uslovnu kaznu na koju je već osuđen

Društvo -

BEOGRAD - Bivši predsednik Opštine Brus, Milutin Jeličić, upisan je u katastar nepokretnosti kao vlasnik stana u centru Beograda, preneo je danas Insajder.

Navodi se da je Jeličić stan kupio 2011. godine i da ga, uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Dodaje se da u katastru nepokretnosti stoji da je Jeličić ugovor o kupovini stana overio u Prvom osnovnom sudu 15. aprila 2011. godine.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

Po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, njegova zakonska obaveza je bila da tu nekretninu prijavi najkasnije u decembru 2012. godine kada je, kako se vidi u evidenciji Agencije, prvi put prijavio imovinu i prihode.

"Time je prekršio i uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine. Agencija za borbu protiv korupcije ovim povodom do danas nije reagovala", navodi Insajder.

Jeličić je zbog prikrivanja imovine već osuđen u oktobru, kada je osnovni sud u Brusu doneo pravosnažnu presudu kojom je Jeličića kaznio uslovnom kaznom zatvora od osam meseci, uz kontrolu u naredne dve godine.

Insajder je ranije objavio da se u toj presudi navodi da je Jeličić imovinu prikrivao u od 21. januara 2016. do 31. januara 2018. godine.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track