POZITIVAN SAM NA KOVID, MOLIM VAS ČUVAJTE SE! Sve više javnih ličnosti zaraženo! Oglašavaju se iz BOLNIČKE POSTELJE
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić, Profimedia, Damir Dervišagić

korona zadaje novi udarac

POZITIVAN SAM NA KOVID, MOLIM VAS ČUVAJTE SE! Sve više javnih ličnosti zaraženo! Oglašavaju se iz BOLNIČKE POSTELJE

Društvo -

Prema pisanju medija, više ličnosti iz sveta sporta, politike i javnog života poslednjih dana je zaraženo korona virusom.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je u četvrtak da je zaražen koronavirusom, ali da i dalje svoje redovne aktivnosti obavlja od kuće.

"Kod kuće sam, nemam jake simptome. Pluća su čista, primam redovnu terapiju i dobro se osećam. Organizovali smo se da budem sam u stanu. Za sedam dana ću raditi novi test, nadam se sa negativnim rezultatom. Obavljam poslove od kuće, od jutros sam imao tri zoom konferencije", rekao je u četvrtak Čadež za Kurir .

Igor Jurić, direktor Fondacije Tijana Jurić, je na Fejsbuku poručio svim građanima Srbije da poštuju preventivne mere Vlade kako bi se sprečilo dalje širenje kovida.

"Pozitivan sam na KOVID-19 i nalazim se na bolničkom lečenju . Molim vas, čuvajte se i čuvajte vaše najmilije, jer ovaj virus nije ni najmanje naivan. Budite odgovorni prema sebi i prema drugima", napisao je Jurić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ima upalu pluća i, po redovnoj proceduri, radi se test na korona virus.

"Predsednica parlamenta ima upalu pluća, nevezano za kovid, i po redovnoj proceduri radi se test na koronu. Gojković se dobro oseća", rečeno je u njenom kabinetu.

Lična odgovornost je najvažnija, budi odgovoran prema sebi i prema drugima!

Više o tome klikom OVDE.

Korona i među sportistima

Među zaraženim sportistima našli su se najbolji teniser sveta Novak Đoković, jedan od njegovih trenera Goran Ivanišević, zatim potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda Ilija Petković i direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

Đoković je već danima na udaru kritika zbog organizovanja turnira Adria tur u Beogradu i Zadru, a svetski teniser broj 1 je objavio da je pozitivan na korona virus u utorak.

Među zaraženim sportistima je i srpski košarkaš Nikola Jokić, koji igra u američkoj NBA ligi.

Američki ESPN je preneo da se Jokić zarazio u Srbiji i da je zato njegov povratak u SAD odložen.

Kovid i na estradi

Pevač Ljuba Perućica je na svom Instagram profilu objavio fotografiju iz bolnice i poručio svojim pratiocima da ima upalu oba plućna krila i da čeka rezultate na kovid testa i da sumnja da je zaražen korona virusom.

Svetlana Ceca Ražnatović i njen sin Veljko, bili su među prvim javnim ličnostima koje su bile zaražene korona virusom. Pozitivni na test takođe su bili i Mirka Vasiljević, njen suprug Vujadin Savić, kao i pevač Aleksandar Saša Popović, mlada zvezda Granda.

Voditeljka televizije "Pink" Dušica Jakovljević imala je zdravstvenih problema, pa je završila na Infektivnoj klinici, gde je testirana na korona virus. Nakon što je ta vest odjeknula u medijima, voditeljka se oglasila i rekla da ne želi da komentariše svoje zdravstveno stanje, te tako nije ni demantovala ni potvrdila da ima korona virus.

VUČIĆ UZ KONA I ZA POOŠTRAVANJE MERA U BORBI PROTIV KORONE

Doktor Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, smatra da treba pooštriti mere u borbi protiv širenja kovida 19, saznaje Kurir.

Kako saznajemo, mišljenje dr Kona se razlikuje od ostalih članova Kriznog štaba, među kojima su i članovi Vlade, ali stav istaknutog epidemiloga deli i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema rečima našeg izvora, odluka o tome da li će se mere pooštriti biće doneta u ponedeljak, a predsednik Vučić ce se založiti za pooštravanje mera u slučaju da se nastavi trend rasta broja obolelih, naročito u Beogradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track