Najnovije vesti

KORONA UŠLA U ŠKOLE I STUDENTSKI GRAD: Zaraženo 7 studenata, 4 osmaka, nekoliko direktora i nastavnika
Foto: Zorana Jevtić

virus u srbiji

KORONA UŠLA U ŠKOLE I STUDENTSKI GRAD: Zaraženo 7 studenata, 4 osmaka, nekoliko direktora i nastavnika

Društvo

Sedmoro studenata iz Studentskog grada u Beogradu zaraženo je koronavirusom, a prisustvo Kovid-19 potvrđeno je kod četiri učenika osmog razreda osnovnih škola, dva direktora škola u Beogradu i Novom Pazaru i kod još dva ili tri nastavnika, kaže ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Povodom informacija da je sve više zaraženih studenata u domovima, Šarčević je rekao Tanjugu da je to pogrešna informacija i da domovi nisu izvor zaraze. Šarčević je kazao da je sedmoro zaraženih studenata odmah izolovano i smešteno u dom "Kralj Aleksandar I" i naveo da je predlog da se deo tog studentskog doma u Beogradu pretvori u karantin, a da je predlog Kriznom štabu da se u slučaju novog "pika" epidemije, studenti zaraženi virusom smeste u Dom učenika "Aleksa Dejović".

Naveo je da su zaraženi studenti iz Priboja, Prijepolja, Užica, Šapca. On je rekao da su rigorozni uslovi u Studentskom centru u Beogradu, da svi moraju da nose maske i da to što je sedmoro studenata zaraženo ne bi trebalo da utiče na održavanje ispitnog roka.

Naveo je da je u četvrtak razgovarao sa svim direktorima studentskih centara u Novom Pazaru, Kosovskoj Mitrovici, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.

"Svima smo savetovali da se ne odriču mera i to se pokazalo kao dobro. Ne mogu da kažem da li će se primenjivati mere u septembru, to ćemo se dogovoriti sa Kriznim štabom", rekao je Šarčević, koji nije isključio ponovno uvođenje onlajn nastave u zavisnosti od epidemiološke situacije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja