Najnovije vesti

NEMA KORONE U DOMU ZA NEZBRINUTU DECU: Iz Zvečanske demantovali da je virus ušao u tu ustanovu
Foto: Youtube Printscreen

U USTANOVAMA 166 ZARAŽENIH

NEMA KORONE U DOMU ZA NEZBRINUTU DECU: Iz Zvečanske demantovali da je virus ušao u tu ustanovu

Društvo

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđen je virus Covid-19 kod 126 korisnika i 40 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Virus je prisustan u gerontološkim centrima u Knjaževacu, Beogradu, Nišu, Obrenovcu i Mataruškoj Banji kao i u Domu za mentalno ometene u razvoju u Tutinu.

Virus je zarazio štićenike Stacionara za decu i omladinu sa autizmom, Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu - u Dnevnom boravku ''Stari Grad'', Centru za socijalni rad u Vranju, na Čukarici, Domskom odeljenju pri Centru u Brusu.

Informacija plasirana tokom dana da je korona ušla i u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, dematovana je za Kurir u toj ustanovi.

Covid-19 već nedeljama je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'' na Umci, beogradskim ''Doživeti stotu", "Nada", ''Miljakovački vinogradi'' "Lipovački odmor", ''Radost'' i ''S.Nikola'' u Negotinu ''Maš Green House'' u Petrovaradinu i "Gardoš" u centru Zemuna.

Ministarstvo je zabranilo rad Domu ''Nada''. Takođe, domovi ''Doživeti stotu'', ''Stara pruga'' i ''Radost'' ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih odlukom ministarstva.

Dodaje, se da je ukupan broj izlečenih korisnika ustanova 520, a broj izlečenih zaposlenih je 195.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...