KRITIČNO U NOVOM PAZARU: Broj obolelih vrtoglavo raste, vojska postavlja šatore, lekari na izmaku snage!
Foto: Tanjug/Irfan Ličina

KORONA NE JENJAVA

KRITIČNO U NOVOM PAZARU: Broj obolelih vrtoglavo raste, vojska postavlja šatore, lekari na izmaku snage!

Srbija -

Treći dan od uvođenja vanredne situacije u Novom Pazaru broj obolelih ne jenjava.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru testirao je do petka 4.240 lica od kojih je čak 508 pozitivno na korona virus.

Vojska trenutno postavlja šatore u krugu bolnice ispred palijativnog odeljenja. Juče je montiran šator ispred grudnog, a u planu je postavljanje još jednog šatora ispred infektivnog odeljenja, javlja indeksonline.rs.

foto: Tanjug/Irfan Ličina

Medicinski radnici, lekari, vozači saniteta su na izmaku snage, a direktor opšte bolnice doktor Meho Mahmutović saopštio je da je veliki broj lekara i medicinskog osoblja zaražen virusom Covid-19.

Zbog složene situacije u Novi Pazar je stigao koordinator Ministarstva zdravlja za kovid pandemiju, grudni hirurg prof.dr Slobodan Milisavljević sa timom stručnjaka iz Kragujevca.

Prema pisanju lokalnih portala, više od sto pacijenata u Novom Pazaru ima tešku kliničku sliku, a ovu informaciju nije demantovao niko od nadležnih.

Povodom navoda na društvenim mrežama o velikom broju preminulih, nadležni iz Zavoda za javno zdravlje kažu da oni nemaju informaciju o broju umrlih, a da podatke o broju obolelih objavljuju odmah pošto ih dobiju iz Beograda.

Da je situacija teška potvrđuje i hitna nabavka koju je juče raspisao Gradski krizni štab. Na spisku je, između ostalog, i 20 limenih sanduka i 200 džakova za posmrtne ostatke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track