POČELO JE: Prvi dan emitovanja programa Kurir televizije
Foto: Ana Paunković, Kurir

izazovi su pred nama

POČELO JE: Prvi dan emitovanja programa Kurir televizije

Društvo -

Svaki član tima naše medijske kuće ima isti cilj - da opravda očekivanja i doprinese uspehu prve integrisane medijske platforme u Srbiji

Cela Srbija videla je na Vidovdan početak rada Kurir televizije! Svaki član tima naše medijske kuće zna tačno šta radi i svi imaju jedan isti cilj - da opravdaju očekivanja i čitalaca i gledalaca i da doprinesu uspehu prve integrisane medijske platforme u Srbiji.

Ovaj dan je svim novinarima, urednicima, voditeljima, kamermanima... važan u karijeri, jer su svi svesni da se samo jednom ostavlja prvi utisak.

- Koliko god da ste sigurni da je sve pod kontrolom, postoji doza strepnje jer je sistem kompleksan i uvek postoji mogućnost da nešto ispadne drugačije od onog kako je zamišljeno. Ali tako je sa televizijom, svaki dan imate taj osećaj, samo što je sada sve naglašenije, jer pokazujemo rezultate onoga na čemu smo radili mesecima - objašnjava Igor Šanjević, izvršni direktor programa Kurir televizije.

foto: Marina Lopičić

Jelena i Miloš

A ovako je to počelo: svi su na nogama od jutra. Nemoguće je bilo da se ne oseti uzbuđenje koje je vladalo tokom dana: tonci proveravaju komunikacije, grafičari doteruju detalje na virtuelnoj scenografiji, montažeri montiraju poslednje materijale, stilisti i šminkeri ne puštaju voditelje dok zadovoljno ne klimnu glavom, ali sve to deluje uigrano, bez nervoze, bez obzira na uzbuđenje.

foto: Marina Lopičić

Organizatori imaju potpunu kontrolu nad situacijom, drže se plana i ne dozvoljavaju nikakva odstupanja od satnice.

foto: Marina Lopičić

A onda se začuo zvuk i počelo je odbrojavanje do početka programa. Pojavili su se voditelji emisije „Puls Srbije“ Jelena i Miloš i otvorili televiziju. Svi su odahnuli. Počelo je novo poglavlje brenda Kurir!

foto: Ana Paunković

Zoran Mihajlović, odgovorni urednik informative, predstavio je koncept nove televizije. Prikazano je kako su izgledale pripreme i radovi na izgradnji četiri studija, režije, tehničke sobe i nove redakcije, i zašto je bilo važno da pri zapošljavanju vode računa o balansu, da imaju ljude sa dugogodišnjim uredničkim iskustvom i talentovane mlade novinare.

foto: Ana Paunković

Urednica zabave Bojana Kesić zadovoljna je kako je prošao početak emitovanja programa i saglasna je sa kolegama da su se višemesečni rad i trud isplatili.

foto: Marina Lopičić

- Imaćemo mnogo posla, ali jedva smo čekali da počnemo sa emitovanjem programa. Pravi izazovi su tek pred nama. Spremni smo! - zaključuje Kesićeva.

foto: Marina Lopičić

- Glavna prednost Kurir televizije u odnosu na konkurenciju jeste to što će biti dostupna svima, 24 sata dnevno, potpuno besplatno na sajtu Kurir.rs. Korisnici MTS IPTV i kablovskog sistema Supernova u Srbiji mogu da prate Kurir TV na kanalu broj osam, kao i u okviru ponude „Mtela“ u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Čak i ako nešto propustite, emisije Kurir TV mogu da se vrate nekoliko dana unazad. Planiramo i što skorije širenje na sve ostale kablovske operatere u Srbiji i regionu. U dijaspori Kurir može da se gleda preko platforme GO4YOU. Bez obzira na sve novitete koje donosi, Kurir televizija zadržaće sve odlike zbog kojih publika voli dnevni list i sajt Kurir - brze informacije, ali i vesti sa stavom. Verujemo da će zbog toga i najnoviji član naše porodice veoma brzo biti među najgledanijim televizijama u Srbiji - rečeno je, između ostalog, u emisiji „Puls Srbije“.

foto: Ana Paunković

Redovan program

Jedan od prvih gostiju premijernog izdanja emisije „Puls Srbije“ bio je glavni urednik Kurira Aleksandar Đondović. On je govorio o brendu Kurir, o tome kako je organizovana prva srpska integrisana redakcija i zašto je pokretanje televizije važno za Kurir.

O onlajn izdanju Kurira govorio je urednik Mladen Radulović. Po njegovim rečima, posetioci sajta Kurir.rs dobijaju mogućnost da besplatno prate program Kurir televizije, što će znatno unaprediti korisničko iskustvo.

Specijalne gošće emisije bile su Aleksandra Prijović i Milica Pavlović. One su probile led kad je reč o gostovanju u zabavnom delu programa, a sudeći po njihovim reakcijama, televizija Kurir je opravdala očekivanja.

foto: Marina Lopičić

Ostatak večeri protekao je u znaku premijera. Nakon prvog „Centralnog dnevnika“, koji će biti na programu svakog dana od 18.55, emitovana je prva epizoda dokumentarno-igranog spektakla „Srpski junaci srednjeg veka“, a nakon toga i prva epizoda hit serije Siniše Pavića „Junaci našeg doba“.

Od 21 sat emitovan je „Kurir specijal“ pod nazivom „Aleksandar Vučić lično“.

Kurir vas je dosad pozdravljao sa: „Poštovani čitaoci“! Od juče naš pozdrav glasi: „Poštovani gledaoci!“ Čitajte nas i gledajte! Tu smo samo zbog vas!

(Kurir.rs / Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track