POSLE SMRTI DVA PACIJENTA IZ SJENICE: U bolnici u Užicu oformljena komisija za nadzor, evo šta kaže porodica preminulog
Foto: Youtube printscreen

hitno odofomljena stručna komisija za unutrašnji nadzor ZC Užice

POSLE SMRTI DVA PACIJENTA IZ SJENICE: U bolnici u Užicu oformljena komisija za nadzor, evo šta kaže porodica preminulog

Društvo -

UŽICE - Povodom informacije koja se pojavila u javnosti da je odbijen prijem dva pacijenta iz Sjenice u Opštu bolnicu u Užicu, koji su nakon toga preminuli, obaveštavamo javnost da je hitno odofomljena stručna komisija za unutrašnji nadzor ZC Užice, koja će utvrditi sve okolnosti povodom ovog događaja. Javnost će biti obaveštena u najkraćem roku o izveštaju Komisije - saopšteno je danas u Zdravstvenom centru u Užicu.

Druge informacija o ovom slučaju u Opštoj bolnici i ZC Užice danas nije bilo moguće dobiti.

Ministar Rasim Ljajić potvrdio je jutros informacije da su dva muškarca iz Sjenice preminula nakon što ih nisu primili u užičkoj bolnici.

"Ljudi su mi rekli da se radilo o nesporazumu i da su u lekari u Užicu mislili da u Sjenici postoji odeljenje za smeštaj, ali taj smeštaj je samo za one sa sela da bi mogli da prespavaju i zatim da se transportuju u Užice ili Beograd", rekao je Ljajić.

Članovi porodice jednog od preminulih pacijenata izjavili su danas Kuriru "da bi odgovornost za ono što se dogodilo morala da postoji i da se utvrdi". Njihov otac, ispičali su nam sagovornici imao je dva-tri dana pred kobni događaj otežano disanje, kratak dah, i povremenu temperaturu koju su mu skidali lekovima.

- Na dan kad je transportovan u Užice imao je saturaciju od 53 ili 55, što je, rekli su nam lekari, jako malo. Hitno su prebačeni u Užice, tamo pregledani, urađen im je brzi test na koronu koji je, navodno bio negativan, a onda su ga vratili u Sjenicu. Tokom noći, naš otac je preminuo u sjeničkom Domu zdravlja - rekli su nam sagovornici.

I direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović potvrdio je da su dva pacijenta iz Sjenice, u ponedeljak primljena i pregledana na Infektivnom odeljenju užičke Opšte bolnice, javio je RTS."Pacijenti su pregledani, infektolog je smatrao da prema nalazima, a to će proveriti komisija za unutrašnju kontorlu, oni ne treba u takvom stanju da buru hospitalizovani na Infektivnom odeljenju, već u isturenom odeljenju bolnice u Sjenici. Utvrdiće se da li je bilo propusta u lečenju pacijenata", rekao je dr Božović.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track