Najnovije vesti

KORONA U USTANOVAMA: Zaraženo 33 korisnika i 35 zaposlenih
Foto: Shutterstock

UKUPNO IZLEČENIH 615

KORONA U USTANOVAMA: Zaraženo 33 korisnika i 35 zaposlenih

Društvo

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, prisustvo virusa Covid-19 potvrđeno je kod 33 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 615, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 215.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Prisustvo virusa korona potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Domu Bežanijska kosa u Beogradu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Takođe, prisustvo korona virusa je potvrđeno i u Radnoj jedinici Dnevni boravak ''Stari Grad'' Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu i Zavodu za smeštaj odraslih lica ''Male pčelice'', Kragujevac.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je prisustvo kovid-19 potvrđeno i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, u Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu i to u odeljenjima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar.

Prisutsvo korona virusa je potvrđeno i u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ''Dečje srce'' u Beogradu, kao i domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Maš Green House'' u Petrovaradinu, ''Miljakovački vinogradi ''Lipovački odmor'' u Beogradu i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''S.Nikola'', Negotin.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...