DIREKTOR POLICIJE O sinoćnjim događajima u Beogradu

REBIĆ: Sve je počelo kad njih 50 na neprijavljenom protestu nije pustilo Hitnu da prođe! Policija bila uzdržana

Društvo -

Policija je sinoć bila uzdržana. Nije primenjivala silu sve dok životi policajaca nisu bili ugroženi, naglasio je Rebić dodavši da je odgovor policije usledio tek posle pretrpljenih kamenica, flaša, konzervi i 4 naleta huligana

BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti u 10 časova povodom sinoćnjih događaja u Beogradu rekavši da je MUP priveo 24 osobe posle sinoćnjeg nasilja, te naglasivši da je policija bila krajnje uzdržana sve dok im životi nisu bili ugroženi.

On je pojasnio da je sve počelo oko 19 časova kada grupa od pedesetak okupljenih na sinoćnjem neprijavljenom okupljanju ispred Skupštine nije dozvolila kolima Hitne pomoći da prođu iako je to bio najkraći i najbrži put za prevoz teškog pacijenta.

Rebić je potom dodao da se drugi incident dogodio oko 22.20 časova kada je grupa od više desetina nasilnika telima izvršila pritisak na policajce i praktično ušla u predvorje Skupštine te da je policija sinoć pretrpela čak 4 naleta huligana.

- Ovo ukazuje da je policija sinoć maksimalno bila uzdržana i da se uzdržavala da primeni silu. Policija je potom telima vratila nasilnike i izgrednike napolje... Nasilnici su se potom odlučili za radikalnije mere, gađanje kamenicama, flašama, konzervama... Tek tada je usledila primena suzavca i službenih konja čime je odbijen napad koji je ugrozio živote i tela policijskih službenika... Rezultat toga su povređena 43 policijska službenika, a jedan od njih ima i frakturu lobanje - opisao je Rebić taksativno šta se sinoć dešavalo ispred Doma narodne skupštine.

foto: Kurir Printscreen

- Uspeli smo da identifikujemo zasad jednog osumnjičenog za paljenje policijskog vozila, a nastavićemo da identifikujemo ostale koji su palili vozila, a ima i tu i oštećenja vozila građana - dodao je Rebić.

- Policija je bila uzdržana, nije primenjivala silu sve dok životi policajaca nisu bili ugroženi, naglasio je Rebić dodavši da je odgovor policije usledio tek posle 23 časa, odnosno pretrpljenih kamenica, flaša, konzervi i 4 naleta huligana koji su nasrnuli i pritisli pripadnike MUP u Skupštinu.

Rebić je prethodno izjavio da je policija tokom sinoćnjih protesta "krajnje uzdržano reagovala", te da je tek oko 23 časa upotrebila hemijska sredstva. Povređena su najmanje 43 policajca.

1 / 6 Foto: Kurir

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track