MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Svi treba da vode računa o svom zdravlju i da ga štite
Foto: Beta Milan Obradović

moramo biti odgovorni prema drugima

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Svi treba da vode računa o svom zdravlju i da ga štite

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Srbije Zoran Đorđević poručio je danas da svi treba da vode računa o svom zdravlju i da ga štite, a ako se zaraze, moraju da budu odgovorni prema drugima i urade sve prevencije da se zaraza ne bi dalje širila.

"Mislim da se zaraza i proširila dalje jer su neki neodgovorni dozvolili sebi da bez obzira što su bili zaraženi, iz raznih razloga, pobuda, opravdanja, izađu i prisustvuju određim događajima, da se osećaju komotno i da time ugroze živote drugih", rekao je Đorđević u emisiji "Lice nacije" RTV Pančevo.

Oni, kako je dodao, ne shvataju da na taj način mogu da ugroze i svoje najbliže i pogotovo starije.

Đorđević je podsetio da je njegovo Ministarstvo zbog velike bojazni za stare, gerontološke centre zatvorilo i da ih nije ni otvaralo niti ukidalo mere uvedene još pre vanrednog stanja.

"Međutim, zaposlenima stalno pričamo da to što dolaze i odlaze s posla, jeste naš najveći rizik da korona uđe u gerontološke centre i da moraju da vode računa i zbog korisnika i svojih porodica da komunikaciju svedu na minimum", naveo je ministar.

On je podsetio da će krizni štab od sutra ponovo početi svakodnevno da izveštava o situaciji sa korona virusom u Srbiji, jer je bitno da se podigne nivo svesti građana da je sada sve na ličnoj odgovornosit.

"Posle ukidanja vanrednog stanja brojevi zaraženih su pali, opustili smo se i svi smo imali očekivanja da će to u jednom trenutku samo od sebe da nestane, međutim, možda je naša mala neodgovornost i opuštanje učinilo da korona dobije svoj zamah.Nažalost broj zaraženi i umrlih se povećava, i mi smo kao vlada morali da donesemo neke mere da bismo spašavali živote", naveo je Đorđević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track