PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za nedelju 13. jul. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

ŠOKANTNO OTKRIĆE ITALIJANSKIH LEKARA O KORONI IZ SRBIJE: Nova saznanja otkrivaju mračnu stranu VIRUSA!

Predsednik Veneta Luka Zaja izjavio je za italijanske medije da je soj srpskog virusa agresivniji od onoga koji je do sada bio poznat u Italiji. Luka Zaja je rekao da su izolovali virus pacijenata koji su došli iz Srbije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

HOROR NA RINGIŠPILU: Deca u korpama vrištala, vrteška se srušila!

Osmoro mališana povređeno je u Kolutu kod Sombora kada se ringišpil, koji je tu postavljen zbog seoske slave, a na kome su se nalazila deca, srušio zbog pucanja glavnog stuba!

DAČIĆEV POTPREDSEDNIK PRETI: Izvešću 5.000 ljudi, blokiraćemo auto-put, preseliće se protesti na jug!

Novica Tončev, potpredsednik SPS Ivice Dačića, zapretio je da će organizovati protest na jugu Srbije jer mu naprednjaci na lokalu, kako tvrdi, "otimaju odbornike i žele da smenjuju direktore"! On poručuje da se ne plaši i da će izvesti nekoliko hiljada ljudi da blokiraju auto-put Niš-Skoplje!

Tončev je na sednici Skupštine opština Surdulica, na čijem je čelu, poručio da će se protesti koji se dešavaju u Beogradu preseliti i na jug Srbije.

HAŠIM TAČI SASLUŠAVAN 6 SATI: Evo šta je izjavio po izlasku iz suda u Hagu

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašin Tači izjavio je danas, posle šest sati ispitivanja u prostorijama Specijalizovanih veća i tužilaštva u Hagu, da je sve vreme slušao tehnička pitanja koja su mu postavljali predstavnici Tužilaštva i njegov pravni zastupnik, i najavio da se sutra nastavlja ispitivanje.

foto: AP/Phil Nijhuis

NEMAČKA NA NOGAMA! VIŠE OD 100 POLICAJACA JURI BESKUĆNIKA PO ŠUMI: Uzeo im oružje, a još ima i luk i strelu!

U scenama koje podsećaju na film "Rambo", nemačka policija juri beskućnika koji se krije u šumi, nosi borbenu opremu i, između ostalog, naoružan je lukom i strelom.

Blizu 100 policajaca patrolira šumom uz pomoć specijalnih snaga, helikoptera i policijskih pasa, dok je potraga u ponedeljak ušla u drugi dan.

MILICA (14), TEŠKO POVREĐENA U TRAGEDIJI KOD KULE, PROBUDILA SE IZ KOME: Odmah je pitala za poginulu sestru!

Milica S. (14) iz Kule, koja je teško povređena u stravičnom sudaru, kada su joj poginule i sestra i najbolja drugarica, probudila se iz kome.

Njena majka Dragana i očuh Zoran Šijak kažu da je odmah pitala za sestru, ali da joj nisu rekli šta se dogodilo.

foto: Printscreen

UŽIVO KORONA U SRBIJI: Još 279 novozaraženih, 12 preminulo, raste broj pacijenata na respiratorima

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 279 novih slučajeva korona virusa, dok je preminulo 12 osoba čime je ukupan broj porastao na 405.

Porastao je i broj osoba na respiratorima - 154, što je najgori bilans od početka marta, kada je počela epidemija novog korona virusa.

Testirano je 6.915 osoba, ukupno 498.343, a hospitalizovano je 159 osoba na području cele Srbije.

AJA SOFIJA NE SME BITI MESTO KONFRONTACIJE: Evo šta je Patrijarh Irinej poručio predsedniku Turske

Patrijarh srpski Irinej uputio je u ime Sinoda SPC apel predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu povodom odluke da se Aja Sofija u Istanbulu ponovo pretvori u džamiju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll/DS

KORAK KA TREĆEM SVETSKOM RATU: Tajni sporazum Kine i Irana upalio alarme u Vašingtonu! Nije problem samo VOJNA SARADNJA! Kina i Iran su na pragu da postignu tajni trgovinski i sigurnosni sporazum koji se kreće otprilike zbog američkih planova za izolaciju Islamske Republike zbog njenih nuklearnih i vojnih programa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track