UŽIVO KORONA ZADAJE UDARAC! Više od 400 novozaraženih, 8 PREMINULIH, 170 pacijenata na respiratorima
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Printscreen

pratite najnovija dešavanja iz minuta u minut

UŽIVO KORONA ZADAJE UDARAC! Više od 400 novozaraženih, 8 PREMINULIH, 170 pacijenata na respiratorima

Društvo -

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.349 osoba, njih 411 bilo je pozitivno, a nažalost, preminulo je 8 lica.

foto: Printscreen

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja na respiratorima u bolnicama širom zemlje nalazi se 170 pacijenata.

foto: AMG

18.21 - Epidemiološka situacija u Pomoravskom okrugu nestabilna

Epidemiološka situacija na teritoriji Pomoravskog okruga je nestabilna, ocenio je direktor Zavoda za javno zdravlje "Pomoravlje" u Ćupriji Goran Radovanović.

"Negde od sredine juna imamo stalni porast broja novoinficiranih u Pomoravskom okrugu. Tokom juna bilo je 60 novoinficiranih, da bi se tokom jula taj broj povećao. Od oko 800 uzoraka u julu registrovali smo blizu 300

18.10 - U Šumadijskom okrugu 36 novozaraženih, 18 u Kragujevcu

U Šumadijskom okrugu je danas do 15 sati potvrđeno 36 novih slučajeva korona virusa, na osnovu 186 testiranih uzoraka, saopštio je direktor instituta za za javno zdravlje "Kraguj" u Kragujevcu Dragan Vasiljević.

Polovina novozarazenih - 18, prema analizama tog instituta je u Kragujevcu, a slede Aranđelovac sa šest novih slučajeva i Topola sa pet.

17.45 - U Zlatiborskom okrugu devet novih slučajeva korona virusa

Od pristiglih rezultata iz prethodnih dana osoba koje su testirane sa područja Zlatiborskog okruga, potvrđeno je devet novih slučajeva pozitivnih na virus Kovid-19, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Užicu. U Užice su potvrđena tri slučaja, u Požegi četiri, a u Priboju i Kosjeriću po jedan. Od početka epidemije u Zlatiborskom okrugu do danas ukupno je potvrđeno 1.679 slučajeva infekcije virusom COVID-19, a preminulo je 55 osoba.

16.38 - Još jedna žrtva korone u Kraljevu

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu, od posledica zaraze korona virusom, juče je preminula još jedna osoba, čime je broj preminulih od početka epidemije u ovom gradu porastao na 25, saopštio je u subotu Štab za vanredne situacije Grada Kraljeva.

16.30 - U Novom Pazaru od početka epidemije preminulo 100 pacijenata

Od početka epidemije korona virusa, u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, odnosno kasnije Regionalnom kovid centru u Novom Pazaru, preminule su 154 osobe, od čega je 100 pacijenata umrlo od posledica infekcije Covid-19, saopštila je ta zdravstvena ustanova, po nalogu Štaba nakon spekulacija u javnosti o broju umrlih. Prema tim podacima, od posledica korona virusa u Novom Pazaru je preminuo 81 pacijent, u Sjenici 12, a u Tutinu sedam, prenosi RTV Novi Pazar.

15.48 - Preminula dva pacijenta u Čačku

U poslednja 24 sata u Čačku su od korona virusa preminule dve osobe, a hospitalizovano je 15 pacijenata, saopšteno je danas iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje.

15.29 - I u Ljigu proglašena vanredna situacija

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti Kovid-19, Štab za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju u opštini Ljig.

15.20 - Vojska pravi kovid bolnicu u Kruševcu

Kovid bolnica će biti izgrađena u okviru kasarne "Rasina", pored Trajal korporacije, a imaće 500 kreveta i nadležnost za veliki deo Srbije.

13.05 - Jedna osoba preminula u Novom Pazaru

Prema podacima koji su Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni kovid centar Novi Pazar, Dom zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Novog Pazara hospitalizovano je ukupno 138 pacijenata, broj novih prijema je 15, a otpušteno je 11 osoba.

Na respiratorima su dva pacijenta, a na "haj flou" je sedam. Preminuo je jedan pacijent iz Sjenice.

12.50 - U KC Vojvodine hospitalizovano 300 pacijenata

U protekla 24 sata u Kliničkom centru Vojvodine hospitalizovano je 300 pacijenata od kojih je 20 na mehaničkoj ventilaciji, izjavio je danas upravnik Urgentnog centra Dragan Nikolić.

Na bolničkom lečenju u toj ustanovi se nalaze srednje teški i teški pacijenti koji zahtevaju mehaničku potporu, odnosno respirator.

12.20 - U Čačku pripremljena privremena kovid bolnica

Grad Čačak i zdravstvene ustanove u tom gradu, za slučaj da se ukaže potreba za dodatni smeštaj pacijenata zaraženih virusom korona pripremile su privremenu kovid bolnicu u sportskoj hali "Mladost".

To je učinjeno, kako je za Glas zapadne Srbije kazao gradonačelnik Čačka Milun Todorović, odlukom Vlade Srbije i to da bi bili spremni u slučaju da dođe do većeg zaražavanja.

Kako je precizirao, dosta je potencijalnih pacijenata iz Moravičkog okruga, pre svega iz opštine Ivanjica.

11.00 - U Vranju se smanjuje broj pacijenata

Do 7 sati jutros, ukupan broj pacijenata koji se od koronavirusa leče u četiri kovid bolnice u Vranju je 165, od čega kovid pozitivnih 82, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja.

Među hospitalizovanima nema dece. Prema poslednjim podacima na kućno lečenje otpušteno je 30 pacijenata, a jedan pacijent je transportovan u Klinički centar Niš.

Trenutan broj slobodnih mesta je 50.

U petak je u vranjskoj kovid ambulanti ATD obavljeno 249 pregleda, od čega prvih pregleda 70, a kontrolnih 179. (T.S.)

10.29 - Mali: Za dve nove kovid bolnice 5,1 milijarda dinara

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će izgradnja dve nove kovid bolnice početi iduće nedelje, da je planirano da izgradnja bude završena u naredna tri, četiri meseca i da će za te namene biti izdvojeno 5, 1 milijardu dinara.

Ministar je rekao da niko u svetu ne zna kako će izgledati naredni meseci i da je ključna stvar koja se očekuje dobijanje vakcine.

9.30 - Kon: Hodamo po samoj ivici, Beograd je prava epidemiološka bomba

Stabilizovala se krivulja, ali hodamo po samoj ivici. Beograd je prava epidemiološka bomba. Ovako je o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji, rekao je Predrag Kon.

8.35 - Otvara se privremena kovid bolnica u Šapcu

Zbog velikog broja obolelih u Šapcu je otvorena i jedna privremena bolnica.

Kako je istakao potpukovnik dr Žarko Mićović, kordinator ove kovid bolnice, očekuje se da tokom dana stignu prvi pacijenti.

08.00 - Svi pacijenti na Institutu za reumatologiju stabilno

Institut za reumatologiju od pre deset dana postao je kovid bolnica, a direktor Instituta Nemanja Damjanov izjavio je da su svi pacijenti stabilno i dobro.

Damjanov je rekao da u Institutu trenutno ima samo tri slobodna mesta, ali je izrazio nadu da će psole vizite biti još lsobodnih emsta.

U toj bolnici se leče pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom i oni sa slabijim upalama pluća.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja