Najnovije vesti

KON ODGOVORIO NA PROZIVKE: Menja se vlada pa će možda i krizni štab da se menja, to bi bilo očekivano!
Foto: Printscreen

smanjen brOj zaraženih koronom

KON ODGOVORIO NA PROZIVKE: Menja se vlada pa će možda i krizni štab da se menja, to bi bilo očekivano!

Društvo

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je da je došlo do blagog smanjenja broja zaraženih korona virusom kao i broja pacijenata na respiratorima i da je situacija stabilizovana ali da je rizik i dalje visok.

"I u Beogradu je došlo do postepenog smanjenja registrovanih slučajeva kao i pregleda u ambulantama, smanjen je prijem u kovid bolnicama. Takve situacije smo imali i ranije tako da je neophodan oprez da nam se ne ponovi ono što se već dešavalo", rekao je Kon gostujući na RTS.

On je dodao da je epidemiološka situacija u Beogradu nesigurna i da je malo potrebno da dodje do velikog pogoršanja ako bude masovnih dogadjaja. Kon je rekao da u svakih 100.000 ljudi ima bar 100 koji nose virus i od njihovog ponašanja i poštovanja mera svih gradjana zavisi kakva će biti slika za nedelju dana.

Kada je reč o vakcinama, Kon je istakao da su sve još u fazi ispitivanja i da se o vakcini može govoriti tek kada neka od njih udje "u treću fazu". O tome kako će izgledati nova školska godina odlučivaće, kazao je, medicinski deo kriznog štaba i Vlada.

"I vlada se menja pa će možda i krizni štab da se menja, to bi bilo očekivano", rekao je Kon.

On smatra da bi za mlađi uzrast učenika bilo bitno prisustvo u školi, naročito za prvi i drugi razred, a da stariji učenici mogu da kombinuju onlajn nastavu i odlazak u školu, ali da će se o tome tek raspravljati.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...