PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama!

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za ponedeljak 3. avgust. Dan koji je za nama, u Srbiji izgledao je ovako:

UŽIVO NAJNOVIJI PRESEK KORONE U SRBIJI: Pad broja novozaraženih, još 8 preminulo, na respiratoru 148 pacijenata

foto: Covid19.rs Printscreen

U poslednja 24 sata korona virusom u Srbiji zaraženo je 258 ljudi, a preminulo je još 8 pacijenata, dok je na respiratoru 146 osoba. U prethodna 24 sata testirano je 7.168 osoba, a hospitalizovana su 3.554 pacijenta. Ukupan broj preminulih tako se popeo na 598 od početka pandemije.

KONSTITUISANA NARODNA SKUPŠTINA! Srbija dobila NOVI PARLAMENT, poslanici položili zakletvu, potvrđeni mandati

U Skupštini Srbije su potvrđeni mandati novih narodnih poslanika čime će zvanično biti konstituisan novi saziv parlamenta.

foto: Zorana Jevtić

UHAPŠENI SRĐAN NOGO I ZORAN RADOJIČIĆ: Pozivali na nasilnu promenu ustavnog uređenja

Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić uhapšeni su danas u Sarajevskoj ulici, nakon čega im je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni su uhapšeni zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, rekao je Nogov advokat Marko Pušica.

KURIR SAZNAJE POLICIJA ZAUSTAVILA SRĐANA NOGA! U gepeku mu našli pejnt-bol puške i pirotehniku

foto: Kurir, Nemanja Nikolić

Policija je u centru Beograda zaustavila automobil Srđana Noga koji se zaputio ka Narodnoj skupštini sa gepekom krcatim kesa sa pejnt-bol puškama, praćkama i pirotehničkim sredstvima.

NOGO PODIVLJAO NAKON ŠTO GA JE POLICIJA ZAUSTAVILA: Krvi ću im se napiti ako me odmah ne puste

Nakon što je policija zaustavila u centru Beograda automobil Srđana Noga, koji se sa pejnt-bol opremom zaputio ka Narodnoj skupštini, vidno iznervirani Nogo jadao se na državu u kojoj čovek ne može da nosi pejnt-bol pušku, dok su ljudi u Mičigenu, kako je rekao, upali u lokalni senat sa automatskim naoružanjem

KRIZNI ŠTAB Kon: Smanjuje se aktivnost virusa na teritoriji Beograda, ali situacija i dalje nesigurna

Broj onih koji se javljaju u kovid ambulante i dalje opada, broj pregleda kao i broj onih koji se tretiraju kao sumnjivi na kovid. Taj broj opada od 13. jula. Isto se vidi po prijemnoj ambulanti Infektivne klinike i Studentske poliklinike. Svi pokazatelji jasno ukazuju da se smanjuje aktivnost virusa na teritoriji Beograda, što su dobre vesti, ali je još visoka ativnost koja može za čas da se prebaci, epidemiološka situacija je i dalje nesigurna - rekao je epidemiolog Predrag Kon.

foto: Beta/Milan Obradović

KON OTKRIO KAKO ĆE IZGLEDATI ŠKOLSKA GODINA: Ko će morati da nosi masku, šta će biti sa vrtićima i kakvi su predlozi

Epidemiolog Predrag Kon objasnio je danas da prosvetari sami moraju proceniti da li postoji dovoljno škola kako bi se ostvarili zamišljeni modeli nastave.

NAĐEN DAVID (19) IZ SVRLJIŠKOG SELA: Potraga trajala 4 dana, mladić konačno s porodicom

David Nikolić (19) iz svrljiškog sela Ribare, koji je nestao je 30. jula, nađen je danas nešto posle 13 sati, potvrdila je niška policija. Njega su našli pripadnici Žandarmerije i policije.

foto: Facebook Printscreen

KINEZI NAS SPASAVAJU OD KORONE: Si Điping obećao da Srbija prva dobija vakcinu!

Kineska država, po nalogu predsednika Si Đinpinga, dala je Srbiji čvrste garancije da će imati vakcinu protiv koronavirusa onog trenutka kada je i Kina bude imala!

foto: AP/Wang Zhao

NA PROJEKTU RADI 250 ISTRAŽIVAČA: Srpski test na korona virus stiže do jeseni

Institut za primenu nuklearne energije i Hemijski fakultet nedavno su otpočeli saradnju sa ciljem da proizvedu srpski test na korona virus, koji bi mogao da zameni sadašnji iz inostranstva, a srpski test na korona virus očekuje do jeseni.

foto: Profimedia / Sputnik

NADATE SE DA ĆETE U SEPTEMBRU U GRČKU NA MORE? Evo kakve su šanse da odete na letovanje

Mnogi građani Srbije još nisu odustali od letovanja ove godine, te se i dalje nadaju da bi Grci mogli u septembru da nam ponovo otvore granice i dopuste odlazak do omiljenih destinacija na Halkidikiju, Tasosu, Lefkadi...

foto: Profimedia

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track