PREDSTAVLJAMO PRVI DOKUMENTARNI FILM O INFEKCIJI KOVID 19: Četvrtak, 6. avgust, u 21 čas samo na KURIR TV
Foto: AMG

PREDSTAVLJAMO PRVI DOKUMENTARNI FILM O INFEKCIJI KOVID 19: Četvrtak, 6. avgust, u 21 čas samo na KURIR TV

Društvo -

„Crvena zona“ je prvi dokumenarni film u Srbiji o infekciji kovid 19. U filmu o borbi protiv nepoznatog, strahu i neizvesnosti pričaju ljudi iz devet najvećih kovid bolnica u Beogradu i Srbiji. Ovaj film biće emitovan ekskluzivno na Kurir TV u četvrtak, 6. avgusta, s početkom u 21 čas.

Ekskluzivno za film „Crvena zona“ govore:

Doc. dr Goran Stevanović

Direktor klinike za Infektivne i tropske bolesti KCS. Docent Stevanović je član kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje infekcije kovid 19, ali za film govori iz drugog ugla, iz ugla kliničkog lekara, kao i o ličnim strahovima i nadama kad je reč o lečenju ove infekcije. Za njega kažu da uspostavljava dijagnoze kada niko drugi ne može, da rešava nerešiva medicinska stanja i spasava pacijente od kojih su drugi digli ruke i zato je dobio nadimak – „srpski doktor Haus“.

Prof. dr Violeta Vučinić

Direktorka Klinike za pulmologiju profesorka Vučinić ispričala je i pokazala za „Crvenu zonu“ kako izgledaju rendgenski snimci koje za više od tri decenije duge karijere pulmologa nije imala priliku da vidi do pojave kovid infekcije.

Ass. dr Marija Milenković

Anesteziolog, reanimatolog, intenzivista, načelnica reanimacije Urgentnog centra, približila je gledaocima iz drugog ugla koliko se brzo menja klinička slika jednog pacjenta, ali i kako izgledaju i šta su hodnici tišine.

Prof. dr Goran Stanojević, direktor digestivne hirugije KC NIŠ

U filmu govori o najtežoj noći za Klinicki centar Niš i prijemu više od 200 korisnika doma za stara lica. Priče o strahu i borbi za najugroženiju kategoriju građana, ali i sećanje na čuvenog hirurga dr Miodraga Lazića nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac

Priča o tome kako je svoje ljude poveo u rat, bitku za koju su bili sigurni da će je dobiti. I dobili su je – timski.

Prof. dr Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun

O životu i smrti kao svakodnevici jednog hirurga, ali i iz ugla hirurga u borbi protiv nevidljivog neprijatelja. O porodicama koje su spajali i zbrinjavali zajedno.

U filmu „Crvena zona“ govore i prof. dr Petar Švorcan, direktor KBC Zvezdara, doc. dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra KCS, prof. dr Milika Ašanin, direktor Kliničkog centra Srbije, glavne sestre KBC „Dragiša Mišović“, lekari, sestre sa Infektivne klinike, KC Zvezdara, KC Zemun…

Ovaj film delo je novinarke Jovane Uhrin, koja je autorka nagrađivanog dokumentanog serijala „San urgentne noći“. Film „Dodir“ o autizmu bio je njen prvenac. Autor je 40 dokumentranih minijatura „Vreme je za moja prava“, o životima onih koji žive na marginama društva. Za priču „Dva lica veterničkog doma“ dobila je nagradu za tolernciju, koju je 2015. prvi put dodeljivala poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Misija OEBS.

1 / 20 Foto: AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track