Najnovije vesti

OD DANAS DODATNE LABORATORIJE ZA PCR TEST NA LIČNI ZAHTEV: Evo gde se nalaze i koji papir obavezno morate imati
Foto: Shutterstock, Kurir

rezultati u roku od 48 sati

OD DANAS DODATNE LABORATORIJE ZA PCR TEST NA LIČNI ZAHTEV: Evo gde se nalaze i koji papir obavezno morate imati

Društvo

S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranje na korona virus u proteklih nekoliko dana, uz trenutno postojeće, od danas ujutru se otvaraju i dodatne laboratorije za PCR testiranje na lčni zahtev.

U Beogradu, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti šest dana nedeljno, svakim danom osim nedelje, na sledećim lokacijama: Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak (od 08-20 časova), Zavod za biocide i medicinsku ekologiju (od 07-13 časova), Gradski zavod za javno zdravlje (od 08-13 časova), Institut za javno zdravlje Srbije dr Milan Jovanović Batut (od 08-12 časova), Klinički centar Srbije (od 7:30-14:30 časova, mobilni kontejner Epidemiološke službe iza Urgentnog centra).

Imajući u vidu da je najveći broj zahteva za upravo u prestonici, građanima je dostupno pet lokacija na kojima mogu obaviti testiranje na COVID-19 na lični zahtev, a zbog povećanog broja zahteva za PCR testiranje zbog putovanja, dodatno su uvećani kapaciteti Batuta i Gradskog zavoda za javno zdravlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Što se ostatka Srbije tiče, uz dokaz o uplati, testiranje na lični zahtev može se obaviti u institutima i zavodima za javno zdravlje, u zavisnosti od grada ili opštine u kojima građani podnose zahtev.

Građani će rezultate testa na lični zahtev, bez obzira na mesto u kome je testiranje urađeno, dobiti u roku od 48 sati.

Plaćanje testiranja na lični zahtev nije moguće izvršiti na mestima gde se testiranje i obavlja, tako da je neophodno da građani sa sobom ponesu uplatnice.

Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da se pridržavaju svih epidemioloških mera, a naročito one koji napuštaju zemlju da budu posebno odgovorni kako prema sebi, tako i prema svojim najbližima i svojoj okolini.

U slučaju da po povratku sa puta osete bilo kakve simptome, od krucijalnog je znaÄčaja da se odmah jave u najbližu Covid ambulantu. Važno je takođe da budu svakodnevno upoznati sa epidemiološkom situacijom kako u zemlji u kojoj se nalaze, tako i u Srbiji.

Vlada Srbije sa najvećom pažnjom prati razvoj epidemiološke situacije iz časa u čas.

"Sigurni smo da ćemo zajedno sa svim našim građanima, uz njihovu disciplinu i odgovornost, iz bitke sa korona virusom izaći kao pobednici", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...