Najnovije vesti

TIODOROVIĆ: Drugi talas korone krajem godine, a ovo bi bilo idealno da se desi
Foto: Zorana Jevtić

korona u srbiji

TIODOROVIĆ: Drugi talas korone krajem godine, a ovo bi bilo idealno da se desi

Društvo

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se drugi talas epidemije korona virusa očekuje krajem godine, ali da će u međuvremenu biti sporadičnih slučajeva pri čemu bi "bilo idealno" da broj novih infekcija na dnevnom nivou padne ispod deset.

Tiodorović je izjavio da prvi talas epidemije još traje i da smanjenje broja obolelih na manje od 10 dnevno neće biti lako ostvarivo.

On je trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji ocenio da je bolja nego nego u prvim mesecima epidemije jer je manje ljudi na bolničkom lečenju i smanjuje se broj onih na respiratorima a otpuštenih pacijenata je više nego primljenih.

"Međutim još nismo spali ispod 100, zato je veoma problematično dati neku preciznu ocenu. Moram da skrenem pažnju ljudima koji će se vratiti sa godišnjih odmora, koji se vraćaju s mora, jezera, planina, banja, jer postavlja se pitanje jesu li se svi oni, kao i oni koje su sretali tamo, pridržavali mera", rekao je Tiodorović.

Tiodorović je najavio da će Vladin Krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa, čiji je i on član, u cilju popuštanja mera uvedenih zbog epidemije "najverovatnije u toku nedelje odlučivati i o sportu".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...