Najnovije vesti

KRIZNI ŠTAB: Deca koja se vrate s letovanja ne bi trebalo da odlaze u škole već da prate onlajn nastavu
Foto: Printskrin

važno da ne bude zloupotreba

KRIZNI ŠTAB: Deca koja se vrate s letovanja ne bi trebalo da odlaze u škole već da prate onlajn nastavu

Društvo

Zamenica direktora Institituta za javno zdravlje Srbije dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da deca koja su sa roditeljima bila na odmoru u područjima gde ima veće transmisije virusa korona ne bi trebalo da odlaze u škole već da nastavu prate online putem sve dok ne istekne maksimalni period inkubacije kako bi se sprečilo moguće širenje zaraze.

Ona ističe da je važno da tu ne bude zloupotreba i da se ta preporuka ne shvati kao da su deca oslobođena od nastave, a da mogu da obavljaju druge aktivnosti.

"To je u cilju sprečavanja infekcije i opet je sada važna svest građana i neće biti nikakvog nadzornog organa niti inspekcije već apelujemo na građane da se ponašaju sa najvećim stepenom odgovorosti kako bi situacija što se tiče širenja infekcije bila stabilna", rekla je Kisić na konferenciji za novinare.

Ona je navela da Krizni štab apeluje na građane da kada se vrate iz mesta u kojima ima veće transmisije u narednih 14 dana maksimalno smanje kontakte.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je za decu nije potrebno više od 10 dana jer se pokazalo da inkubacija korona virusa veoma retko traje duže u dečjem uzrastu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...