POMOZIMO JANKU, POTREBNO JE JOŠ SAMO MALO NOVCA: Nedostaje petina para da bi mogao da ode u Solun i nastavi lečenje
Foto: Screenshot

budi human

POMOZIMO JANKU, POTREBNO JE JOŠ SAMO MALO NOVCA: Nedostaje petina para da bi mogao da ode u Solun i nastavi lečenje

Društvo -

Janku Petroviću (2001) je u septembru 2015. godine postavljena dijagnoza Medulloblastoma gradus IV, nakon čega je operisan Klinici za neurohirurgiju.

Nakon zračne terapije 2015. i 2016. bio je bez tegoba. Ali u prvih 8 meseci prošle godine stanje mu se pogoršalo a počeo je da oseća trnjenje leve polovine lica, ruku, nogu, imao je gubitak govora u trajanju od 15 minuta, glavobolje, mučnine...

Nakon pregleda dijagnostifikovano da je došlo do povratka bolesti i pojava metastaza u kičmi, a bez prisustva metastaza na mozgu.

Nakon trećeg ciklusa hemioterapije, Jankov slučaj je prikazan Konisiji za transplantaciju na Institutu na majku i dete, gde je procedura sakupljanja matičnih ćelija uspešno urađena putem afereze. Na žalost, kontrolni magnet, tri meseca kasnije, nije pokazao povlačenje metastaze u potpunosti, tako da procedura megahemoterapije i transplantacije koštane srži nije urađena.

foto: Screenshot

Nakon završetka šestog ciklusa HT, Konzilijum za tumore CNS donosi odluku da Janko nastavi sa primanjem hemioterapije održavanja. Nakon primljenog trećeg ciklusa, došlo je do neurološkog gore navedenog pogoršanja, gde su se epizode javljale svakog drugog dana. Iz tog razloga mu je urađen kontrolni magnet 03.06.2020. godine, koji je pokazao da Janko ima nove metastaze u glavi, dok su metastaze u kičmi ostale iste.

S obzirom da u Srbiji više nije moguć nastavak lečenja jer su primenjeni svi zvanični medicinski protokoli, Janko je potražio pomoć u inostranstvu. Na osnovu rezultata Onkonomik plus testa, predložena mu je nova terapija i nastavak lečenja u Solunu.

Janku je neophodna materijalna podrška za nastavak lečenja, terapiju održavanja, imunoterapije, redovne kontrole, laboratorijske analize, spacijalističke preglede, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja u inostranstvu.

Jankovi roditelj kažu da je veliki deo novca skupljen ali da nedostaje još oko 20 odsto kako bi mogao da ode i nastavi svoje lečenje.

Da Janko iskoreni opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Janku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 830 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human830 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000070040-31

Uplatom na devizni račun: 160600000007007232 IBAN: RS35160600000007007232 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track