POBUNA PROTIV GRČKIH VLASTI ZBOG RAMPE ZA SRBE: Grčka info prestaje sa objavama do daljeg zbog nerazumnih odluka Atine!
Foto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Evropska unija huška grčke vlasti na štetu naših građana

POBUNA PROTIV GRČKIH VLASTI ZBOG RAMPE ZA SRBE: Grčka info prestaje sa objavama do daljeg zbog nerazumnih odluka Atine!

Društvo -

Ovo je naš način za tihi protest protiv nerazumnih odluka onih koji ih donose, saopšteno na ovoj grupi

Fejsbuk stranica, "Grčka info" koja je do sada aktivno promovisala turizam u Grčkoj, odlučila je da od danas prestane sa objavama, u znak protesta zbog produžetka zabrane ulaska skpskih državljana. Sem ogorčenih građana, koji su godinama letovali u Grčkoj, gledajući domaćine kao lične, i prijatelje Srbije, na celu situaciju ne gledaju blagonaklono ni naše turističke agencije.

Oni su rešili da radikalizuju protest usmeren ka delu grčkih vlasti, a na čelu ovog javnog revolta su YUTA i beogradska agencija "Travelland".

Inače. poslednja objava na popularnoj FB grupi "Grčka info" im je glasila:

- Dragi prijatelji,

U želji da podržimo...

1) naše Srbe u Grčkoj kojima je onemogućeno spajanje bliskih članova porodica (među njima se nalaze i oni koji svoje roditelje, braću, sestre nisu videli godinu dana pa i duže)

2) vlasnike nekretnina u Grčkoj kojima je onemogućen obilazak istih

3) svim poslovnim ljudima kojima je egzistencija ugrožena usled zabrane putovanja

4) kao i sve ostale građane svih zabranjenih država koji imaju druge privatne, poslovne ili zdravstvene potrebe, razloge i želje da odu u Grčku ... od danas ćemo prekinuti sve aktivnosti na našoj Facebook stranici do trenutka kada ne bude objavljena zvanična vest da ponovo slobodno možemo da putujemo.

Volimo grčki narod, među nama ima i dece iz mešovitih grčko-srpskih brakova koja su istovremeno i Grci i Srbi, i znamo da je običan grčki narod povređen isto koliko i naš.

Ovo je naš način za tihi protest protiv nerazumnih odluka onih koji ih donose. U nadi da uskoro ponovo budemo u kontaktu,

Vaš GrckaInfo tim

Inače, direktor agencije Travelland Miloš Jovović nema sumnju da je Evropska unija uticala da Grci drže spuštenu rampu za Srbe.

Miloš Jovović
Miloš Jovović foto: Privatna arhiva

- Grci su otvorili hotele zbog naših turista, a ovi objekti će sada zjapiti prazni. Mi smo potpisali sa grčkim partnerima predugovore i sve je bilo spremno da naši turisti odu, a sada smo došli u situaciju da tražimo rešenje za hiljade aranžmana. Trenutno je veoma bitno da bar nas, turističke radnike puste u Grčku, kako bismo postigli bar neki dogovor napominje Miloš Jovović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track