NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Još 152 novozaražena, u Beogradu najviše, a posebno zabrinjava još jedan grad! 2 preminula
Foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock

epidemija korona virusa

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Još 152 novozaražena, u Beogradu najviše, a posebno zabrinjava još jedan grad! 2 preminula

Društvo -

U Srbiji je u poslednja 24 sata na korona virus testirano 7.177 građana, od kojih je 152 zaraženo.

Nažalost, preminulo je dvoje obolelih.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 22 pacijenata.

foto: Covid19.rs Printscreen

Inače, od ukupnog broja novozaraženih u Beogradu je 57, Kragujevcu 17, Vranju i Kruševcu po 6, Nišu i Trsteniku po 5, Kraljevu 4, Novom Sadu, Novom Pazaru, Merošini, Zrenjaninu, Šapcu i Priboju po 3.

U Kragujevcu je zabeleženo 17 pozitivnih od 90 testiranih, što je 18,9 odsto. Ni Trstenik se ne smiruje, 5 pozitivnih od 9 testiranih.

Merošina zabrinjava jer već nekoliko dana ima po 2, 3 zaraženih. Predloženo im je da analiziraju stanje i uvedu vanrednu situaciju ukoliko je potrebno.

Inače, epidemiolog Branislav Tiodorović, rekao je danas da među obolelima od korona virusa u ovom trenutku najviše ima mladih ljudi od 20 do 40 godina, koji spadaju u one "koji se baš ne pridržavaju preporučenih mera".

Takođe, korona virus može da opstane na papirnim i plastičnim novčanicama, nerđajućem čeliku, PVC i staklu, uključujući ono na ekranu mobilnog telefona, i do 28 dana, najnovije je zastrašujuće otkriće Australijske državne naučne agencije (CSIRO).

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track