MINISTAR VULIN: Prva brigada je dala ogroman doprinos u borbi protiv kovida i to naš narod ne sme da zaboravi
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

ministarstvo odbrane

MINISTAR VULIN: Prva brigada je dala ogroman doprinos u borbi protiv kovida i to naš narod ne sme da zaboravi

Društvo -

SREMSKA MITROVICA - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas jedinice Prve brigade kopnene vojske u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

Komandant Prve brigade brigadni general Zoran Nasković uručio je ministru Vulinu Plaketu Prve brigade, uz znak zahvalnosti za jačanje te jedinice. Pripadnici Prve brigade kopnene vojske, istakao je ministar Vulin, svoju vrednost pokazali su mnogo puta.

- Takmičili su se na armijskom biatlonu u Ruskoj Federaciji, svoju vrednost su pokazali sa najnovijom tehnikom višecevnim bacačima raketa i tenkovskim posadama na vežbi "Sadejstvo 2020", ali više od svega oni su svoju vrednost i svoju ljubav prema otadžbini i prema svom pozivu pokazali u prvom talasu korone. Prva brigada je doživela najteži udar i bila je odmah u prvoj liniji odbrane. Zahvaljujući njihovoj upornosti, radu, entuzijazmu, strpljenju i hrabrosti, stotine i stotine naših građana koji su dolazili iz inostranstva, a posle su to postale i hiljade, bili su prihvaćeni, zbrinuti i sačuvani u tom trenutku - naglasio je ministar Vulin.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Prema njegovim rečima, Prva brigada je tada dala ogroman doprinos u borbi protiv kovida i to naša zemlja i naš narod neće i ne sme da zaboravi. - Sada su svi naši pripadnici zdravi, svi su dobro, obavljaju svoje redovne zadatke, ali ako zatreba, ponovo će pomoći svojoj zemlji – poručio je ministar Vulin.

Tokom posete ministar Vulin obišao je park tehničkih sredstava, a prisustvovao je i prikazu izvođenja obuke u tenkovskoj četi 15. tenkovskog bataljona i artiljerijskoj bateriji samohodnih višecevnih lansera raketa 13. diviziona SVLR. Obišao je i Spomen sobu garnizona Sremska Mitrovica. Obilasku je prisustvovao i načelnik štaba Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track