KO JE OTEO DEČAKA: Eksperti otkrivaju kako je rešen slučaj izuzetno rizične otmice
Foto: AMG

KO JE OTEO DEČAKA: Eksperti otkrivaju kako je rešen slučaj izuzetno rizične otmice

Društvo -

Majka dečaka od 12 godina prijavljuje policiji da ju je zvao sin i da je pred kraj razgovora vikao i molio da mu ne stavljaju kesu na glavu. Policija pokreće istragu, zatvara ceo kraj, a među ispitanima je i dečakov stariji brat koji se čudno ponaša na poligrafu i vrlo je sumnjiv.

Prva teza policajaca je da su dva dečaka u dogovoru rešili da preko lažne otmice izvuku novac od roditelja. Međutim, istraga dobija novi tok kad jedan od ispitanih meštana prizna da je saučesnik u pravoj otmici i da je dečaku život zaista ugrožen.

U otmici učestvuju lokalni bivši robijaš i njegova dva maloletna sina, što je otežavajuća okolnost jer je poznato da se, u situacijama kada se otmicom bave osobe nezrele dobi, često dese nesrećni slučajevi u sukobu sa policijom. U poslednjem trenutku poligrafista uspeva da pregovorima od saučesnika dobije lokaciju na kojoj je dečak zatočen i sve se završava spašavanjem dečaka i hapšenjem otmičara.

„Motiv“ je dokumentarni serijal u kom srpski glumac Marko Janjić uz pomoć dva stručnjaka, profesora kriminalističke taktike prof. dr Milana Žarkovića i majora policije i glavnog forenzičkog veštaka za psihološke analize i veštačenja Gorana Kojića pretresa poznate zločine i slučajeve iz Srbije i regiona.

Emituje se svake subote od 21 čas na Kurir televiziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja