Najnovije vesti

IZ USTA JOJ JE IZLAZIO DIM: Potresni detalji spasavanja devojčice (15) iz zapaljenog stana: SVE ME BOLI!
Foto: Kurir Printscreen

momci heroji posle podviga na dorćolu

IZ USTA JOJ JE IZLAZIO DIM: Potresni detalji spasavanja devojčice (15) iz zapaljenog stana: SVE ME BOLI!

Društvo

Tri dana posle stravičnog požara na Dorćolu koji je kogao da se završi tragično po petnaestogodišnju devojčicu da je nije spasila hrabra petorka momaka.

Građevinski radnici Niko David, Nemanja Držajić, Lazar Ereš, Nenad Janković i Pavle Gavura postali su heroji nacije. Povodom podviga  momcima je priređen svečani prijem u Skupštini grada Beograda. Tom prilikom zamenik gradonačelnikaGoran Vesić im je uručio nagrade i plakete.

1 / 10 Foto: Kurir

Jedan od najmlađih heroja Nemanja Držajić (20) navodi da on i njegove kolege nisu svesni hrabrog podviga, ali da im u glavama i dalje odzvanjaju vrisci i  vapaj devojke, koja je iz zapaljenog stana višespratnice u Ulici Visokog Stevana, tražila pomoć.

"Vatra ju je saterala na rub terase, a ona je iz petnih žila vikala i molila za pomoć. Nismo imali vremena za gubljenje, u trenutku smo osmislili plan da kolegu vežemo kanapom, a potom ga zajedno sa devojkom privučemo na sprat ispod. I uspelo nam je, devojka je skočila u njegovo naručje, a već u sledećoj sekundi vatra je urušila plafon njene terase", navodi Držajić.

Ovaj Pančevac, koji je sa još četvoricom heroja radio na sanaciji obližnjeg objekta, objašnjava da je devojka nakon spašavanja uspela samo da im kaže da oseća bol, dok je iz njenih usta izlazio dim.

"Izustila je samo: 'Sve me boli, hvala vam', a potom se nasmešila. Njenu majku smo pronašli sutradan, a ona nam se uz suze zahvalila", navodi mladi heroj.

Podsećamo, tinejdžerka je u požaru zadobila opekotine trećeg stepena i juče je trebalo da bude operisana. Ovi pančevački heroji su i nakon velikog podviga nastavili da misle na devojku iz požara, te su pokrenuli akciju sakupljanja pomoći.

"Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj hrabroj devojci, koju očekuje dug oporavak. Nadamo se da će se njeno stanje poboljšati, pa da ćemo se i zvanično upoznati", kazao je on.Podsećamo, aru zadobila opekotine trećeg stepena i juče je trebalo da bude operisana.

 Kurir.rs/Alo

 Foto Kurir printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...