MINISTAR STEFANOVIĆ OBIŠAO KOMANDU RV i PVO: Ponos i čast je biti u sastavu ovako elitnih jedinica Vojske Srbije
Foto: Ministarstvo Odbrane

U obilasku i načelnik Generalštaba general Mojsilović

MINISTAR STEFANOVIĆ OBIŠAO KOMANDU RV i PVO: Ponos i čast je biti u sastavu ovako elitnih jedinica Vojske Srbije

Društvo -

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović obišao je danas komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, i tom prilikom je poručio da će se nastaviti sa investicijama u modernizaciju tog vida vojske.

Sa ministrom je u obilasku bio i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, a o stanju i ključnim zadacima, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, informisao ga je komandant RV i PVO general-major Duško Žarković.

Stefanović je istakao da je posebna čast i zadovoljstvo što je u prilici da se upozna sa svim onim što radi komanda našeg Ratnog vazduhoplovstva, kao i svim što su, uz podršku predsednika Vučića, uložili naša Vojska i Ministarstvo odbrane u modernizaciju RV i PVO.

Resursi koje RV i PVO imaju danas veoma su poštovani u čitavom regionu i zahvaljujući tim investicijama, nabavci najnovijih sredstava protivvazduhoplovne odbrane i naših vazduhoplova, pre svega "migova 29", danas Srbija može da kaže da ozbiljno štiti svoje nebo, svoje građane i garantuje bezbednost i slobodu svoje zemlje, naglasio je.

Stefanović je rekao da je jedan od zadataka za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije i popularizacija vojničkog poziva, pre svega kada je reč o mladim pilotima.

"Važno nam je da ljudi osete zbog čega je ponos i čast biti u sastavu ovako elitnih jedinica Vojske Srbije, ali i da razmotrimo sve ono što možemo da učinimo za ljude da popravimo njihov standard, opremljenost i obučenost", kazao je Stefanović.

Izrazio je zadovoljstvo što je tokom današnjeg susreta i kod generala Žarkovića i kod svih u Komandi video izuzetnu posvećenost i istakao da je reč o ljudima koji tu rade svakoga dana i u svakom trenutku, koji 24 sata brinu o bezbednosti našeg neba.

Izrazio je nadu da će uspeti zajedno sa drugima iz Vojske Srbije da učini da naprave još jedan korak napred i da sve ono što su dobili kao zadatak od predsednika Vučića ispune i učine da Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana budu još snažniji i moćniji u zaštiti zemlje.

Obilasku su prisustvovali i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić, načelnik Štaba RV i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Aleksandar Dučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track