STEFANOVIĆ SA LO KAŠOM: Pojačati vojno-ekonomsku saradnju sa Italijom u obostranom interesu
Foto: Ministarstvo odbrane

ministarstvo odbrane

STEFANOVIĆ SA LO KAŠOM: Pojačati vojno-ekonomsku saradnju sa Italijom u obostranom interesu

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je tokom sastanka sa ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom da u narednom periodu postoji prostor i za intenziviranje vojnoekonomske saradnje u obostranom interesu.

Stefanović se sa Lo Kašom sastao danas, a tom prilikom, ukazao je na značaj zajedničkog učešća dve zemlje u multinacionalnim operacijama, posebno zajedničkog angažmana u UN misiji UNIFIL u Libanu.

Ministar je zahvalio i za dugogodišnje učešće pripadnika Oružanih snaga Italije u misiji KFOR, a naročito za njihovo angažovanje u zaštiti srpskog stanovništva i manastira na Kosovu i Metohiji.

Lo Kašo je čestitao Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i uručio mu pismo sa čestitkom ministra odbrane Italije Lorenca Gverinija u kojoj mu je poželeo uspeh u daljem radu.

Naglasio je zainteresovanost italijanske strane za dalji razvoj saradnje, kroz realizaciju vojnih vežbi, zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i u vojnoobrazovnoj saradnji.

Pohvalio je izuzetan profesionalizam pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u okviru italijanskog kontingenta u Sektoru Zapad u misiji UNIFIL u Libanu i predložio proširenje saradnje u oblasti multinacionalnih operacija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track