PROFESOR ZA PRIMER SVIMA: Bojan Lalić držao predavanje iz bolesničke sobe
Foto: Privatna Arhiva

Svaka čast

PROFESOR ZA PRIMER SVIMA: Bojan Lalić držao predavanje iz bolesničke sobe

Društvo -

Pored toga što sam želeo da skupim snage i održim onlajn predavanje svojim studentima, hteo sam da im uputim i veoma bitnu poruku - da korona nije šala i da shvate koliko je sve to ozbiljno, počinje priču za Kurir Bojan Lalić, profesor s Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i šef departmana za industrijsko inženjerstvo, koji je održao predavanje svojim studentima i to iz crvene zone kovid bolnice Kliničkog centra Vojvodine.

Kaže da je predavanje održano na daljinu, kao što je to inače već i postalo uobičajeno na fakultetima, ali ovoga puta, umesto kućnih uslova, čas je morao biti obavljen iz postelje.

- I dalje sam u kovid bolnici jer imam upalu pluća, imao sam nekoliko dana visoku temperaturu, ali, hvala bogu, nisam na aparatima. Zbog temperature sam se i javio lekarima, gde mi je urađen test na kovid, koji je bio pozitivan. Ovde sam već deset dana - priča profesor Lalić.

Čim je primetio da manje kašlje, objašnjava nam, pozvao je svoje saradnike i rekao im da će moći da održi predavanje.

- Nema boljeg leka za jednog profesora od darovanja znanja. Mnogo znači ta razmena energije, bez obzira na to što je preko interneta. To su mladi ljudi i traže znanje i red je da im pomognemo. Važan je ritam, da se predaje iz nedelje u nedelju - priča profesor Lalić, koji je održao predavanje na predmetu Strateško upravljanje projektima.

S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track