Od paketa voća do respiratora – Mozzart do sad obezbedio 600.000 evra za borbu protiv korona virusa
Foto: Promo

Od paketa voća do respiratora – Mozzart do sad obezbedio 600.000 evra za borbu protiv korona virusa

Društvo -

Ova kompanija od prvog dana epidemije pomaže državi i zdravstvenom sistemu Srbije. Donirana je najsavremenija oprema za bolnice, a organizovana je i isporuka 75 tona voća za lekare

Lekari od marta rade u „paralelnom” univerzumu, obuku skafandere i satima u punoj zaštitnoj opremi ne pitaju za predah… Tim rečima je jedan komandant vojne bolnice, prilikom uručenja donacije iz Mozzartovog paketa pomoći, opisao borbu medicinskih radnika za ljudske živote u jeku pandemije. Regionalni lider u oblasti igara na sreću mesecima se trudi da herojima zemlje omogući još bolje uslove za rad, a do sada je oko 600.000 evra izdvojeno za opremanje bolnica širom Srbije, od čega 200.000 za respiratore.

foto: Promo

Kompanija Mozzart već godinama kontinuirano podržava zdravstveni sistem, a od prvog dana epidemije akcenat u društveno-odgovornim akcijama bio je na nabavci najsavremenijih aparata – protokometra, medicinskih aspiratora, centrifuga za laboratoriju, EKG-a, kao i kreveta za intenzivnu negu. Bolnicama širom zemlje stizali su i zaštitna oprema za medicinsko osoblje, uniforme za lekare, tehnički uređaji za kancelarije, bolničke sobe, i to u najkraćem roku. Lider u oblasti priređivanja igara na sreću obezbedio je i distribuirao ukupno 75 tona svežih namirnica, obroka i voća, najpre najstarijim građanima kojima je bilo zabranjeno kretanje, a onda i zdravstvenim radnicima.

Kompanija Mozzart nam je obezbedila centrifuge za laboratoriju, koje su nam od ključnog značaja, jer analize neophodne u borbi protiv kovida izrađuju brže i jednostavnije, a i neuporedivo su sigurnije – zahvalni su zaposleni u Opštoj bolnici u Kikindi na donaciji koja im je mnogo olakšala uslove za rad.

foto: Promo

Značajna finansijsku pomoć upućena je opštoj bolnici u Vranju, Užicu, Kikindi, Subotici, Čačku, Sremskoj Mitrovici, Novom Pazaru, Ćupriji, bolnici „Studenica“ u Kraljevu, Kliničkom centru Niš, Klinici za tropske i infektivne bolesti KC Srbija, Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, VMA u Beogradu…

Taj niz se nastavlja iz nedelje u nedelju, a Mozzartov humanitarni karavan je uvek tamo gde su najveća žarišta. Tako je u ovom periodu akcenat na pomoći beogradskim bolnicama koje su trenutno najviše opterećene. Donacijom kreveta za intenzivnu negu pokrenuta je velika akcija proširenja kapaciteta, najpre na Institutu za ortopediju Banjica, a potom i u dve covid-bolnice - KBC Zemun i KBC Zvezdara. Privremenoj covid-bolnici u “Areni” donirani su paketi sa osveženjem za lekare, kao i pacijente zaražene virusom kojima je neophodna dodatna hidratacija.

foto: Promo

Trudimo se da osluškujemo potrebe i odgovorimo na sve molbe za pomoć u najkraćem mogućem roku. Ovo je najbolji način da podržimo sve medicinske radnike i zahvalimo se na svemu što čine. Izlažu svoje i živote svojih porodica opasnosti, neprekidno rade, spašavajuci živote drugih. Nastavićemo da pomažemo koliko god i kada god budemo u mogućnosti - poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track