BURA OKO FOTKE GOLE PACIJENTKINJE SE NE STIŠAVA: Krivična prijava protiv voajera iz kovid bolnice u Areni!
Foto: Društvene Mreže

skandal

BURA OKO FOTKE GOLE PACIJENTKINJE SE NE STIŠAVA: Krivična prijava protiv voajera iz kovid bolnice u Areni!

Društvo -

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal protiv nepoznate osobe koja je na društvenim mrežama objavila fotografije obnažene pacijentkinje iz privremene KOVID-bolnice u beogradskoj Areni.

Poverenik je na osnovu informacija prikupljenih od privrednog društva "Arena Beograd d.o.o." utvrdio da fotografije ne potiču sa sistema video-nadzora u tom objektu, već da ih je napravila nepoznata osoba drugim uredjajem, verovatno mobilnim telefonom, a zatim ih objavila na društvenoj mreži.

"Na ovakav način izvršena su krivična dela neovlašćeno fotografisanje iz čl. 144. KZ i neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tudjeg spisa, portreta i snimka iz čl. 145. KZ", stoji u saopštenju kancelarije poverenika.

Kancelarija Poverenika je navela da se "gonjenje za ta krivična dela preduzima po službenoj dužnosti, ukoliko je dela učinilo službeno lice u vršenju službe, a u drugim slučajevima po privatnoj tužbi".

Kurir.rs/Beta

Foto društvene mreže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track