ĐERLEK O SAHRANI PATRIJARHA: Smatram da će organizatori uraditi sve da se spreči ŠIRENJE VIRUSA
Foto: Kurir

teška situacija

ĐERLEK O SAHRANI PATRIJARHA: Smatram da će organizatori uraditi sve da se spreči ŠIRENJE VIRUSA

Društvo -

Državni sekretar Ministarstva zdravlja doktor Mirsad Đerlek istakao je da nove mere ne mogu da se donose unedogled ako se ne sprovodi kontrola aktuelnih propisa i dodao da očekuje da će se u narednim danima broj novozaraženih popeti na 7.000.

Đerlek je upitan da li predstojeća sahrana patrijarha Irineja predstavlja ozbiljan epidemiološki rizik, rekao da smatra da će svi "koji su zaduženi za organizaciju sahrane uraditi sve da se spreči širenje virusa, a da se sahrana održi kako treba".

Nedavno donete mere će prema njegovim rečima pokazati efekte za 14 dana.

- Sigurno da nije dovoljno mera i da treba da donosimo nove - rekao je Đerlek u gostovanju na TV "Prva".

Dodao je da su bolnice pune da i moramo da uradimo nešto što će usporiti širenje virusa. Za tako nešto postoje dve opcije, a to su oštrija kaznena politika i postizanje imuniteta.

Đerlek je istakao da će se broj obolelih na dnevnom nivou u narednim danima popeti na 7.000 i da, što je zabrinjavajuće, smatra da će broj umrlih biti oko 40, a možda i više.

- Imamo oko 1.150 zaraženih zdravstenih radnika od čega je oko 60 na bolničkom lečenju. Zdravstveni sistem može da dođe do pucanja ako se zarazi više zdravstvenih radnika - rekao je Đerlek.

(Kurir.rs/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track