Najnovije vesti

NIŠLIJA (68) USRED NOĆI POBEGAO IZ KOVID BOLNICE: Policija ga pronašla kod kuće, pokušao je da se opravda, a evo šta ga sad čeka
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

uzbuna u kliničkom centru

NIŠLIJA (68) USRED NOĆI POBEGAO IZ KOVID BOLNICE: Policija ga pronašla kod kuće, pokušao je da se opravda, a evo šta ga sad čeka

Društvo

Neimenovani Nišlija (68) pobegao je u noći između subote i nedelje iz kovid bolnice u Kliničkom centru u Nišu, oko tri sata iza ponoći, a policija ga je ubrzo pronašla u njegovom stanu.

Najpre se mislilo da je pacijent otišao do toaleta, a kad je zdravstveno osoblje shvatilo da je nestao, alarmirana je policija.

- Policijski službenici su ga našli u njegovom stanu. Nije se opirao, tvrdio je da se uplašio bolničkog lečenja, zbog čega je odlučio da pobegne - navode izvori upoznati sa ovim slučajem i dodaju da ga je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć uz asistenciju policije vratila u bolnicu.

Osnovno javno tužilaštvo se izjasnilo da je počinio krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima u vreme epidemije.

Krivični zakonik predviđa ovo delo u članu 248. koji glasi "kazna do tri godine zatvora ili novčana kazna zaprećena je onome ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje".

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...