Najnovije vesti

300 DIREKTORA ŠKOLA DOBILO KRIVIČNE PRIJAVE: Optužuju ih da su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske!
Foto: Profimedia/Gregor Fischer/DPA/AFP

sindikat zaposlenih policije podneo tužbe

300 DIREKTORA ŠKOLA DOBILO KRIVIČNE PRIJAVE: Optužuju ih da su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske!

Društvo

BEOGRAD - Direktor Zemunske gimnazije u Beougradu Miloš Bjelanović kaže da je šokiran nakon što je protiv njega i još oko 300 direktora osnovnih i srednjih škola u Beogradu podignuta krivična prijava, sa obrazloženjem da su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske.

''Ja sam i dan-danas u šoku. Da radite nešto po zakonu, apsolutno primenjujući sve predložene mere, da učinite sve kako biste zaštitili živote i učenika i zaposlenih i nakon toga dobijete krivičnu prijavu...", rekao je Bjelanović za RTS.

Za sada su izjave dali direktori škola iz Zemuna i sa Savskog venca, navodi javni servis.

"Kad smo čuli da su zemunska policija i ona sa Savskog venca počele da postupaju, pozvao sam moje prijatelje na Voždovcu i na Novom Beogradu, gde još nije krenulo, ali očekujemo da krene. Odmah smo reagovali, u toku jednog dana, zatražili smo i dobili prijem kod našeg ministra", navodi Dejan Nedić, predsednik Društva direktora Srbije.

Na pitanje Trećem tužilaštvu kako je došlo do ove paradoksalne situacije i da li je Tužilaštvo moglo da odbaci krivičnu prijavu kao neosnovanu, budući da direktori samo poštuju Zakon o zaštiti stanovništva protiv zaraznih bolesti, u Tužilaštvu navode da najpre moraju da prouče predmet kako bi dali adekvatan odgovor.

Tužbu je inače podneo Sindikat zaposlenih u policiji. Direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama, navodi Vesna Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" u autorskom tekstu koji je preneo Blic.

Ona navodi da je reč o "hitroj reakciji javnog tužioca, na tužbu koju je podneo predsednik policijskog sindikata protiv direktora svih beogradskih škola".

 Kurir.rs/Tanjug

Foto Profimedia/Gregor Fischer/DPA/AFP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...