Najnovije vesti

KOMUNALCI I INSPEKCIJA KONTROLISALI TRŽNE CENTRE: Zboga nepoštovanje mera kazne i trgovcima i kupcima!
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

na terenu

KOMUNALCI I INSPEKCIJA KONTROLISALI TRŽNE CENTRE: Zboga nepoštovanje mera kazne i trgovcima i kupcima!

Društvo

Pripadnici Komunalne milicije i Sanitarne inspekcije obilaze tržne centre, u kojima su uprkos epidemiološkoj situaciji, zabeležene ogromne gužve, i kontrolišu sprovođenje propisanih mera, rekli su u Komunalnoj miliciji.

Prema rečima vršioca dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije Ivana Divca, na terenu su četiri patrole te milicije sa inspektorima i jedna ekipa Sanitarne inspekcije.

Divac navodi da je kontrola u tržnim centrima počela u 15 sati i napominje da se za nepoštovanje propisanih mera mogu kažnjavati uprava tržnog centra, vlasnici lokala, ali i sami posetioci.

Da su sanitarni inspektori na terenu i da se obavljaju pojačane kontrole poštovanja mera, potvrđuju i u Ministarstvu zdravlja.

Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji i merama za borbu protiv širenja korona virusa, u beogradskim tržnim centrima velike su gužve zbog akcije "Crni petak" tokom koje građani mogu da pazare robu sa velikim popustima.

Fotografije i snimci od danas pokazuju da građani ispred radnji građani čekaju u redovima, i, mada nose zaštitne maske, ne poštuju propisane mere o držanju rastojanja. Prema najnovijim merama Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa, radno vreme tržnih centara je ograničeno i mogu raditi do 18 sati.

 Kurir.rs/Tanjug

Foto Mondo/Stefan Stojanović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...