NAPOLJU BAŠ DUVA: Upozorenje za BG i Banat! Prete nam olujni udari vetra ali od večeras košava u slabljenju! Tmurno, hladno, gadno
Foto: Beta/Dragan Gojić

RUŽNA SREDA

NAPOLJU BAŠ DUVA: Upozorenje za BG i Banat! Prete nam olujni udari vetra ali od večeras košava u slabljenju! Tmurno, hladno, gadno

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično s kišom, sa maksimalnom temperaturom od 3 stepena u Timočkoj krajini do 10 stepeni na jugoistoku Srbije.

Na visokim planinama i u Timočkoj Krajini moguće je provejavanje slabog snega.

foto: RHMZ Printscreen

Posle podne u jugozapadnim, do kraja dana i u toku noći i u ostalim krajevima prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u košavskom području povremeno jak i olujni, krajem dana u slabljenju.

Jutarnja temperatura od 0 do 5 stepeni, najviša dnevna od 3 stepena u Timočkoj Krajini do 10 na jugoistoku Srbije.

foto: RHMZ Printscreen

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Uveče prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, sa povremenim udarima olujne jačine, krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura oko 3, najvisa dnevna oko 6 stepeni.

Pre podne olujni vetar, po podne u slabljenju

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas duvati jak i olujni jugoistočni vetar u košavskom području i u Beogradu. Vetar će povremeno biti sa udarima oko 17 metara u sekundi, a na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine preko 24 m/s. Vetar će posle podne i krajem dana biti u postepenom slabljenju, navedeno je u jutrošnjem obaveštenju RHMZ.

U četvrtak će biti malo i umereno oblačno i suvo.

U petak postepeno povećavanje oblačnosti. Tokom pre podneva će se zadržati suvo vreme. Sredinom dana na jugozapadu, posle podne i u ostalim krajevima mestimično se očekuje kiša, na visokim planinama provejavanje snega.

Za vikend i početkom naredne sedmice zadržaće se oblačno mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Temperatura u većini mesta oko prosečnih vrednosti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track