AVANTURISTA

OČI U OČI SA LJUDOŽDERIMA: Zoran sa Dorćola voli OPASNE situacije, morao je da jede čak i MOZAK od majmuna! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Zoran Zlatić, Dorćolac iz Beograda, sigurno je jedan od najpoznatijih srpskih avanturista. Obišao je nedođije u preko stotinu zemalja na pet različitih kontinenata i često se susretao sa narodima koji žive daleko od civilizacije. I neretko noseći glavu u torbi.

Sa beogradskog asfalta, preko Kanade, Meksika, brazilskih šuma i džungli, pa sve do vrele Afrike, ovom avanturisti kako kaže pored novca bila je potrebna i luda glava koju je tokom velikih ekspedicija često nosio u torbi. Ipak, najveći utisak na Zorana ostavili su pripadnici južnoameričkog plemena Janomami, koje je po svojim običajima i načinu života jedno od najspecifičnijih na planeti.

Tokom svojih putovanja, preživljavao je uglavnom od onoga što nađe u prirodi. Probao je mnogo egzotičnih jela, ali bilo je i onog što niko ne bi poželeo na meniju, poput umaka od majmunskog mozga.

Ovaj Dorćolac jedan je od retkih Srba, ako ne i jedini koji se sreo oči u oči sa ljudožderima.

Sa svojih putešestvija Zoran je doneo brojne rekvizite, od otrovnih strelica, motki za venčanje do sprava za mučenje. I danas ih čuva sa posebnom pažnjom.

Ovaj pustolov zauvek će pamtiti janomamis pivo koji se proizvodi na specifičan način.

Međutim, iako je obišao čitav svet, svoj mir je pronašao na pašnjacima Zlatibora, ali samo do neke nove avanture.

Ovo je priča o neverovatnom čoveku koji je zavirio u mnoge nedođije i koji bi roman mogao da napiše.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track