NOVE KORONA CIFRE U SRBIJI: Beležimo pad, novozaraženih 5.679, preminulo 48
Foto: Shutterstock, Covid 19.rs

pratite na kuriru NAJNOVIJE INFORMACIJE

NOVE KORONA CIFRE U SRBIJI: Beležimo pad, novozaraženih 5.679, preminulo 48

Društvo -

SRBIJA - U poslednjih 24 sata koronom je zaraženo je još 5.679 ljudi. Preminulo je 48 osoba, dok je na respiratorima 318 pacijenata. Testirano je 16.886 osoba.

foto: Shutterstock

Dobra vest iz Pazara, posle 11 dana konačno bez umrlih

U poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru nije preminuo nijedan pacijent oboleo od Kovid-19, što je prvi dan bez žrtava korona virusa od 29. novembra, saznaje radio Sto plus.

U prethodnih 11 dana u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je regionalni kovid-centar, umrlo je 16 osoba, od kojih je devet iz Raške, šest iz Novog Pazara i jedna iz Sjenice. Od poslednjeg preseka, hospitalizovano je osam osoba, četiri iz Novog Pazara, tri iz Raške i jedna iz Sjenice, dok je 21 pacijent otpušten sa bolničkog lečenja. Ukupno na lečenju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru su 84 pacijenta, od kojih je petoro na respiratorima, a četvoro na kiseoničkoj potpori.

U privremenoj kovid-bolnici Novopazarska Banja smeštena su 42 pacijenta sa lakšim simptomima. U kovid-ambulanti Doma zdravlja pregledano je 146 osoba, 74 njih se prvi put javilo lekarima, a ostali su obavili kontrolni pregled. Od 66 uradjenih brzih, antigenskih, testova iz nosa 13 je bilo pozitivno. Urađena su i 54 PCR testa čiji će rezultati biti poznati kasnije.

U Zlatiborskom okrugu 262 nova slučaja korona virusa

Od prethodnog izveštaja do danas, na teritoriji Zlatiborskog okruga kovid-19 je potvrđen kod 262 osobe. Najviše inficiranih zabeleženo je u Užicu - 79, slede Bajina Bašta - 48, Arilje - 32, Priboj - 25, Požega - 23, Prijepolje - 21, Čajetina - 22, Kosjerić - 7, Nova Varoš - 3 i Sjenica - 2, prenosi Glas Zapadne Srbije. Od početka epidemije do danas u Zlatiborskom okrugu je potvrđeno ukupno 9.627 slučajeva infekcije korona virusom.

Leskovac: Od juče 28 prijema u bolnicu, jedan pacijent preminuo

U kovid bolnici u Leskovcu je rekordan broj pacijenata, a popunjenost kapaciteta je 90 odsto. Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević izjavio je da je juče dogovoreno da još jedno odeljenje - služba urologije, bude pretvorena u kovid bolnicu.

"Moramo da imamo mesta za sve pacijente, kiseonička mesta. Biće oko 40 kreveta. Mislimo da će za narednih sedam dana biti dovoljno", rekao je doktor Dimitrijević za RTS. On je naveo da je od juče do danas bilo 28 prijema, 16 otpusta i noćas jedan smrtni slučaj.

Pre samo mesec dana u kovid bolnici u Leskovcu bilo je 23 pacijenta, a jutros 202. U Jablaničkom okrugu za deset dana decembra ukupno iam više od 1.700 pacijenata, samo u Leskovcu 1.000, tako da su kapaciteti prenapregnuti. Prema rečima Dimitrijevića, nonkovid bolnica u Leskovcu i dalje radi. "Radi se smanjenim kapacitetom, hitni slučajevi, služba urgentne medicine, operativni program za hitne slučajeve i porodilište i dal?e rade nesmetano", naveo je Dimitrijević.

Negotin: 19 novih kovid pozitivnih, hospitalizovano još sedmoro

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin u poslednja 24 sata u toj opštini potvrđeno je 19 novih slučajeva infekcije kovidom-19. Na kovid odeljenjima Zdravstvenog centra Negotin hospitalizovano je 53 pacijenata, a u poslednja 24 časa primljeno je sedmoro pacijenata, četvoro je otpušteno na kućno lečenje, a dvoje pacijenta sa teškom kliničkom slikom upućena su na lečenje u tercijalnu ustanovu.

Za poslednja 24 sata u negotinskoj kovid ambulanti obavljena su 82 pregleda - 49 prvih i 33 kontrolna. Ukupno je aktivno 550 slučajeva, navodi se na sajtu opštine. Štab za vanredne situacije je za potrebe grejanja šatora, koji su u cilju zaštite od loših vremenskih prilika i niskih temperatura postavljeni ispred Ambulante za plućne bolesti, nabavio dva kalorifera za pacijente koji čekaju na pregled.

KC Niš: Korona odnela još 10 života,13 pacijenata kritično

U poslednja 24 sata u Kliničkom centru (KC) Niš preminulo je 10 pacijenata usled posledica infekcije virusom korona, a u zdravstvenim centrima Leskovac i Vranje jedan, odnosno dvoje kovid pacijenata. U kovid objektima KC Niš hospitalizovano je 345 pacijenata, među kojima nema dece, a kod 249 pacijenata potvrđen je kovid-19, navodi se na sajtu te zdravstvene ustanove.

Od ukupnog broja kovid pozitivnih, 13 pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju. U Zdravstvenom centru Leskovac u kovid bolnici trenutno je hospitalizovan 191 pacijent, od kojih je kod 141 potvrđen kovid-19. U dve kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje ukupno je hospitalizovano 147 pacijenata, a kod 141 je potvrđen virus.

Čačak: Na bolničkom lečenju 204 pacijenta, četvoro preminulo

U poslednja 24 časa u prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak obavljeno je 276 pregleda, od kojih 154 prvih. Testirano je 538 uzoraka, a posledicama kovid-19 su nažalost podlegla četiri pacijenta, prenosi Glas zapadne Srbije. Od 538 uzoraka, iz Čačka je 104 pozitivna, iz Lučana 30, Gornjeg Milanovca 21, a iz Ivanjice 32 pozitivna.

U Opštoj bolnici Čačak trenutno se nalazi 204 pacijenta zaražena korona virusom. U respiratornom centru smešteno je 15 pacijenata, od kojih je četiri na respiratorima. U protekla 24 časa na bolničko lečenje primljena su 23 pacijenta, šest je otpušteno kućama, a dva su prebačena u Plavu halu gde se trenutno nalazi 40 pacijenata.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track