OVO JE MICA, IZBAVLJENA IZ POŽARA NA 13. SPRATU NS SOLITERA: Svi pričaju o njoj i slici na kojoj je u rukama policajca (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram/ nsuzivo.rs

priča koja greje srca, sva sreća SVI SU ŽIVI

OVO JE MICA, IZBAVLJENA IZ POŽARA NA 13. SPRATU NS SOLITERA: Svi pričaju o njoj i slici na kojoj je u rukama policajca (VIDEO)

Srbija -

NOVI SAD - Na desetine stanara petnaestospratnog solitera na Bulevaru oslobođenja 155 dan nakon požara uglavnom se sele kod prijatelja i rodbine na vikend, jer zgrada nema struje.

Većina stanara još je u zgradi, ali mnogi planiraju da vikend provedu negde drugde jer će, prema procenama, biti potrebno bar dva dana da se provere instalacije i da se zgrada osuši nakon gašenja požara, kako ne bi došlo do kvarova na elektroinstalacijama, objavio je Radio 021.

foto: Printscreen Instagram/ nsuzivo.rs

Od državnih organa za sada nema detaljnijih informacija o šteti, kao ni o uzroku požara. U Birou MUP naveli da će štetu proceniti osiguravajuća kuća, kao i da je potrebno vreme za istragu i uviđaj.

1 / 8 Foto: Printscreen Instagram/ nsuzivo.rs

Prema rečima komšija, do požara je došlo u stanu na 13. spratu, navodno, kada je, prilikom kićenja jelke, neko od ljudi u stanu palio prskalicu. Tada se zapalila zavesa i požar brzo proširio. Kako su reporteri Radija 021 čuli, u tom stanu borave podstanari, a iako je na vratima bila oznaka da je zapečaćen od strane policije tokom obilaska zgrade zatekli smo nekoliko mlađih osoba koje su iznosile stvari koje nisu izgorele i nisu bili raspoloženi za priču.

Od ostalih stanara u zgradi na istoj vertikali oštećena još dva stana, na 14. i 15. spratu, kao i da manju štetu imaju još tri, četiri stana pored. Komšije sem što se nadaju da će se brzo vratiti struja, kažu da je najvažnije da nije bilo nastradalih i zahvalni su vatrogascima na tome što su sprečili da dođe do veće štete.

Takođe, mnogi su pohvalili i policajce, a posebno zbog toga što su bili spremni da, dok je buktala vatra, spasu i psa sa 13. sprata.

Radio 021 zatekao je kucu Micu i vlasnicu Radu koja nam je ispričala da je neizmerno zahvalna policajcima i vatrogascima koji su spasli psa iz zaključanog stana dok je stanu pored buktao požar.

(Kurir.rs/Radio 021)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track