NOVIH 27 VOZILA ZA LOGISTIKU VOJSKE SRBIJE: Stefanović obišao kasarnu u Pančevu
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane

NOVIH 27 VOZILA ZA LOGISTIKU VOJSKE SRBIJE: Stefanović obišao kasarnu u Pančevu

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji 27 novih neborbenih vozila za Vojsku Srbije u kasarni "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu.

"Drago mi je da vidim da se projekti opremanja naše vojske nastavljaju nesmanjenim intenzitetom. Ono što je zadatak predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića za nas je da opremanje Vojske bude kontinuirano", rekao je Stefanović.

On je istakao da se posle jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Vučićem, posvećenom opremanju Vojske, već preduzimaju koraci kako bi svi dodeljeni zadaci bili realizovani u narednom periodu.

Nebojša Stefanović, vozila, vozila za logistiku
foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

"Učinićemo sve da i u 2021. godini nastavimo još snažnije sa opremanjem naših jedinica i da pokažemo da brinemo o ljudima u vojsci. Naš zadatak je i da, pored borbenih vozila, unapređujemo kapacitete i neborbenim vozilima koja su potrebna za funkcionisanje naših jedinica, pre svega logistike", naglasio je ministar odbrane, ocenjujući da su uz borbena vozila, koja su prva asocijacija na vojsku, i neborbena jednako važna za funkcionisanje vojske na različitim zadacima.

Stefanović je podsetio da Vojska Srbije bez adekvatne, dobre i precizne logistike, ne može da ispuni svoje zadatke.

"Savremene cisterne MAN, koje ste ovde mogli da vidite, omogućavaju adekvatno servisiranje naših aviona. Imaju ogroman kapacitet i mogu da snabdevaju dva aviona istovremeno, baš kao što i ova motorna vozila imaju jednu od ključnih funkcija u snabdevanju vojske", ukazao je Stefanović.

Prema rečima pukovnika Dragiše Zinaje iz Uprave za logistiku Generalštaba, među 27 neborbenih motornih vozila koja su danas predstavljena su 22 vozila opšte namene - putnički automobili, kombi vozila i dostavna vozila različitih tipova pogodnih za zajednički transport ljudi i opreme, koja će težišno biti raspoređena u logističke jedinice, kako bi se obezbedila bolja pokretljivost logističkih ekipa.

Nebojša Stefanović, vozila, vozila za logistiku
foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

"Osim toga, tu je i pet specijalnih vozila - tri sanitetska, čime je nastavljeno zanavljanje programa sanitetskih vozila, i dve auto cisterne za gorivo za snabdevanje i dopunu vazduhoplova gorivom, sa mogućnošću dopune gorivom za dva vazduhoplova istovremeno za vreme od pet minuta", istakao je pukovnik Zinaja.

Obilasku su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković i načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Srđan Petković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track