MINISTAR MOMIROVIĆ APELUJE: Moramo da poštujemo mere, ali i omogućimo ljudima da rade, zemlja ne može da stane!
Foto: Ana Paunković

važna je disciplina

MINISTAR MOMIROVIĆ APELUJE: Moramo da poštujemo mere, ali i omogućimo ljudima da rade, zemlja ne može da stane!

Društvo -

Srbija mora da stane iza medicinskih radnika koji su na prvoj liniji fronta i mi kao vlada moramo da obezbedimo maksimalno poštovanje mera, ali i da istovremeno omogućimo ljudima da nastave da rade i privređuju i u ovim okolnostima, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

- Zemlja ne može da stane i mi moramo da idemo napred, poručio je ministar tokom posete Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnice Srbije.

Direktor Zavoda dr Vlado Batnožić upoznao je ministra sa činjenicom da je Zavod učestvovao i dalje učestvuje u suzbijanju zaraze od korone virusa, u organizacionim delovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u okviru kovid sistema u najvećom procentu u odnosu na sve ostale zdravstvene ustanove koje su angažovane, saopštilo je ministarstvo.

"Moram da zahvalim u ime Vlade Srbije, Kriznog štaba i svih građana Srbije, na nesebičnom angažmanu svih zaposlenih u Zavodu, doktora, medicinskih tehničara i sestara u borbi protiv epidemije korone. Zavod je značajno učestvovao na Beogradskom sajmu čak sa 199 zaposlena medicinska radnika na zbrinjavanju zaraženih od kovid19 virusa, na Beogradskoj Areni 1 sa 58 zaposlena medicinska radnika i trenutno na Beogradskoj Areni 2 sa 68 zaposlena medicinska radnika", naveo je Momirović.

Pomoć medicinskom osoblju je naša obaveza, kao ministarstva i vlade, naveo je ministar i poručio: "A, od građana očekujemo da jedinstveno podrže naše napore i solidarno i jedinstveno poštuju preporuke Kriznog štaba da bi pobedili koronu i nastavili da živimo normalno".

Zbog epidemije korone i smanjenja komercijalno ugovorenih poslova, Zavod trenutno nije u mogućnosti da finansira iz sopstvenih sredstava plate jednog dela zaposlenih. Ministarstvo građevine će zbog velikog angažmana zaposlenih u borbi protiv korone finansijski da pomogne i omogući redovnu isplatu zarada zaposlenih, navedeno je u saopstenju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Ana Paunković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track