MOZZARTOVA POMOĆ MEDICINARIMA: Vitaminski paketi stigli u kovid bolnicu u Kruševcu
Foto: Promo

MOZZARTOVA POMOĆ MEDICINARIMA: Vitaminski paketi stigli u kovid bolnicu u Kruševcu

Društvo -

Gradonačelnica Jasmina Palurović: Donacija dve tone voća samo je nastavak naših zajedničkih akcija. Ova bolnica je od velikog značaja za naš grad

U Kruševcu je nedavno otvorena nova kovid bolnica sa kapacitetom od 500 kreveta, a na inicijativu gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, kompanija Mozzart odmah je organizovala akciju podele paketa voća za medicinsko osoblje. Zdravstveni radnici u ovoj ustanovi imaju veliku podršku lokalne samouprave, a regionalni lider u priređivanju igara na sreću se trudi da heroji borbe protiv korona virusa u svakom trenutku osete da je cela zajednica uz njih.

Gradonačelnica Kruševca je na uručenju donacije istakla da je jedna ovakva ustanova veoma značajna za grad, rasinski region, ali i državu i zahvalila se Mozzartu na pomoći.

kompanija Mozzart, Mozzart, Kruševac
foto: Promo

Ova kompanija je naš dugogodišnji partner sa kojim imamo sjajnu saradnju, a donacija dve tone voća samo je nastavak naših zajedničkih akcija. Bolnica koja je izgrađena u Kruševcu je od velikog značaja za naš grad, prostire se na 12.500 kvadratnih metara i ima 150 mesta za intenzivnu negu i 350 za poluintenzivnu, sa najsavremenijom opremom. Ovakvom ustanovom ne mogu se pohvaliti ni mnogo veći gradovi, a kada epidemije prođe bolnica će ostati u službi građana sa dobro obučenim kadrom i odličnim uslovima. – naglasila je Jasmina Palurović.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću je kroz ovu akciju do sada uručio oko 75 tona voća. Mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta sporta i kulture uključile su se u projekat, a među njima su: Vladimir Štimac, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Novica Veličković, Nele Karajlić, Igor Rakočević...

kompanija Mozzart, Mozzart, Kruševac
foto: Promo

Za sada na klinici imamo 50 pacijenata, pretežno starijih. Hvala kompaniji Mozzart na divnom gestu koji mnogo znači svim zaposlenima. Iskusno osoblje koje je došlo iz Niša je pod ekstremnim naporom jer već devet meseci neprekidno radi u kovid-sistemu - istakao je rukovodilac kovid-bolnice u Kruševcu Vladan Cvetanović.

Od početka pandemije, Mozzart je donirao oko milion evra u borbi protiv korona virusa, kroz donaciju sredstava za kupovinu respiratora, finansijske injekcije zdravstvenim ustanovama ili nabavkom potrebne opreme za bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track