POSLEDNJI POZDRAV LJUDINI: Objavljena čitulja medicinaru Marku koji je preminuo od posledica korone KOLEGE DALE SNAŽNO OBEĆANJE
Foto: Privatna Arhiva

tuga

POSLEDNJI POZDRAV LJUDINI: Objavljena čitulja medicinaru Marku koji je preminuo od posledica korone KOLEGE DALE SNAŽNO OBEĆANJE

Društvo -

Medicinski tehničar Marko Bjelica (41), koji je radio u crvenoj zoni KBC "Bežanijska kosa" i tokom pandemije gotovo svakodnevno lečio obolele od kovida, preminuo je prekjuče nakon višednevne borbe protiv korona virusa.

Bjelica je bio jedan od heroja u KBC "Bežanijska kosa", a na kraju se i sam zarazio.

- On je bio i radnik, ali i čovek za primer. Uložio je ogroman napor u lečenje obolelih, ali i u pomaganju svim kolegama koji su radili sa njim. Nažalost, nije izdržao, lečio se dugo i na intenzivnoj nezi i nije se izborio - rekao je njegov kolega iz crvene zone Slobodan Klašnja.

Doktor Klašnja navodi da su Marka svi voleli "200 posto" i da se preminuli medicinski tehničar nikome nikada nije zamerio. Siguran je da za Marka svi imaju samo reči hvale.

- Ne govorim ovo što je on bio ujedno i moj prijatelj i što je preminuo, ali stvarno je bio izuzetan čovek. Svi mnogo žalimo za njim - rekao je doktor Klašnja.

Njegove kolege iz bolnice objavile su umrlicu sa propratnim tekstom u čast heroja Marka Bjelice.

Marko Bjelica, čitulja
foto: Printscreen

- Bila je privilegija poznavati te i raditi sa tobom. Bio si svetao primer kolegijalnosti i prijateljstva. Tvoja požrtvovanost, humanost i posvećenost struci i pacijentima zauvek će nam davati snagu da istrajemo na svom putu - navedeno je u umrlici gde je potpisan kompletan kolektiv bolnice na čelu sa direktorkom KBC ''Bežanijska kosa'' Marijom Zdravković.

U poslednjem pozdravu Bjelici naglašeno je i da će u njegov večni spomen u KBC "Bežanijska kosa" biće osnovan fond za edukaciju medicinskih sestara i tehničara.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track