POTPUNO IZVESNO

NA PUTOVANJA SAMO SA VAKCINOM? Jedina šansa za izlazak iz zemlje je KOVID PASOŠ, a evo šta on predstavlja (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Epidemija koronavirusa promenila je svakodnevicu i živote ljudi. Turizam je u kolapsu, a putovanja skoro nemoguća misija. Sa dolaskom vakcina mnoge zemlje razmatraju mogućnost uvođenja takozvanog kovid pasoša kao jedinstvenog dokumenta koji će osigurati sigurno putovanje.

Koliko ćemo morati još da čekamo na putovanja, ukoliko se vakcinišemo protiv korone i uz to imamo negativan PCR putovanja bi mogla da se dese već sredinom iduće godine.

- To bi bila aplikacija u elektronskoj formi, kaže Aleksandar Senčić, direktor YUTA, u koju će se unositi podaci za sigurnost putovanja, da onoj drugoj zemlji u koju ulazite dokažete da ste bezbedni.

Iako je kovid pasoš velika nepoznanica, gotovo je izvesno da će tako nešto zaživeti. Podaci koji budu u njemu biće strogo zaštićeni, kaže direktor YUTA.

Jedina šansa da se turistički i avio sektor što brže oporavi jeste uvođenje ovakve vrste dokumentacije. Ostaje samo neizvesno šta će biti sa svim onim građanima koji su željni putovanja, ali nespremni za vakcinaciju.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track