POPUŠTANJE MERA ILI PRODUŽENJE POSTOJEĆIH: Nova sednica Kriznog štaba počinje tačno u 9
Foto: Printscreen/Tanjug

korona virus

POPUŠTANJE MERA ILI PRODUŽENJE POSTOJEĆIH: Nova sednica Kriznog štaba počinje tačno u 9

Društvo -

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 zakazana je 9 sati. Glavna tema je analiza trenutne epidemiološke situacije, a pad broja novozaraženih poslednjih dana nameće pitanje da li je vreme za popuštanje mera.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je nedavno da je epidemiološka situacija još uvek nestabilna, te će zbog toga mere ostati nepromenjene najverovatnije do kraja janaura.

- Ovo je vrhunac tolerancije.Sigurno da je medicinski deo Kriznog štaba stava da bi trebalo da budu strože mere. Ipak, racionalno o svemu razmišljamo, svakako da bi bilo brže da su mere više restriktivnije, ali bi onda bilo i više problema - istakao je dr Kon.

Sa njim je složan i imunolog dr Srđa Janković koji je juče rekao da struka neće zagovarati popuštane mera jer i dalje postoji potencijal da se epidemija rasplamsa.

Kako je istakao, uvek se pred sednicu Kriznog štaba spekuliše da li će neka mera biti promenjena, ali o tome je teško govoriti pre nego što se analizira situacija.

- Imamo mere koje su na snazi, bitno je da ih poštujemo, ako bude promena, javnost će biti obaveštena - poručio je Janković.

Produženje radnog vremena do 22?

Inicijativa Grada Beograda da se produži radno vreme različitih objekata do 22 sata će se najverovatnije naći danas pred Kriznim štabom.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je je korona virus odavno prevazišao zdravstvena pitanja.

- Što se tiče inicijative, dugačak je ovo period. Uključili su se ekonomski aspekti i sve te inicijative su, ne zato što ti ljudi koji predlažu ne znaju da je virus i dalje tu, nego da se da mogućnost da radimo i živimo, da sačuvamo ekonomiju i radna mesta. Stav medicinskog dela Kriznog štaba je da moramo da naučimo da živimo sa ovim virusom, a zajednički cilj svih nas je da nacija ostane zdrava - rekla je ona i zakčljučila da ne zna koja će biti odluka većine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track