Najnovije vesti

ZAŠTITNIK GRAĐANA PAŠALIĆ O SLUČAJU MIKE ALEKSIĆA: Moraju se strogo kontrolisati svi koji rade sa decom
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

u 2020. godini imali deset puta više obraćanja građana

ZAŠTITNIK GRAĐANA PAŠALIĆ O SLUČAJU MIKE ALEKSIĆA: Moraju se strogo kontrolisati svi koji rade sa decom

Društvo

BEOGRAD - Zaštitnik građana Zoran Pašalić kaže da svi koji organizuju aktivnosti sa decom moraju biti strogo kontrolisani i u stalnom fokusu javnosti.

On je za TV Prva naveo da se postavlja pitanje ko i da li je uopšte kontrolisan rad škola, kao što je škola glume koju je vodio Miroslav Mika Aleksić, koji je osumnjičen za silovanje.

"Mi smo (zaštitnik građana) krenuli sa inicijativom prema Ministarstvu prosvete da se utvrde koje su manjkavosti u postojećim zakonima i da se ispravi da svako ko radi sa decom ili maloletnicima mora biti u fokusu javnosti", rekao je ombudsman.

Navodi da je pitanje kako su takve škole tretirane i u poreskom sistemu.

"Suština je da sada ono što je senzacija i što će biti senzacija još neko vreme, neke druge vesti ne pokriju i da se onda ponovi kroz neko vreme. Mora se striktno kontrolisati onaj ko radi sa decom, bez obzira šta radi", rekao je on.

Ombudsman navodi da su u 2020. godini imali deset puta više obraćanja građana i da su se građani obično javljali zbog straha od gubitka posla, bolesti, straha da neće moći da prehrane porodicu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...