DOBRA VEST IZ VRANJA: Službi neurologije ZC Vranje novi EEG aparat neophodan u dijagnostici
Foto: ZC Vranje

Aparat obezbedilo Ministarstvo zdravlja

DOBRA VEST IZ VRANJA: Službi neurologije ZC Vranje novi EEG aparat neophodan u dijagnostici

Srbija -

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obezbedilo je novi EEG aparat vrednosti 3 miliona i 200 hiljada dinara za potrebe Službe neurologije u Zdravstvenom centru Vranje.

Vranje
foto: ZC Vranje

Početkom godine Zdravstveni centar Vranje dobio je ultrazvučni aparat vrednosti 7 miliona dinara, očekujemo novi skener i aparat za evakuaciju dima i aerosola koji nastaju prilikom upotrebe elektrohirurgije u operacionim salama vrednosti 1,5 miliona dinara, saopštavaju iz ZC Vranje.

Vranje
foto: ZC Vranje

"Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obezbedilo je novi aparat EEG, vrednosti 3 miliona i 200 hiljada dinara što je od velikog značaja za sve naše korisnike zdravstvene usluge, naročito u vreme pandemije. Stari aparat nije bio u funkciji i sa novim aparatom "Nikolet jedan EEG" možemo da kažemo da su svi aparati sada u Zdravstvenom centru u funkciji i da rade. Kada dobijemo novi 64-slajsni skener aparat, sa 6-slajnim skenerom koji sada imamo neophodna dijagnostika za sve naše pacijente će moći da se uradi brže i efikasnije", izjavila je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljane Antić.

Načelnica Službe neurologije dr Gordana Radojčić, ističe da su velike potrebe za dijagnostikom na ovom aparatu i da je on jedini u celom Pčinjskom okrugu.

Vranje
foto: ZC Vranje

"Dobili smo 24-kanalni aparat za snimanje bioelektrične aktivnosti funkcije mozga sa mogućnošću montaže dodatnih kanala u zavisnosti od potreba. Velike su potrebe za dijagnostikom na ovom aparatu zato što je on jedini u celom Pčinjskom okrugu, na prostoru od Leskovca, do Gnjilana i njime se regustruju talasi na osnovu čega lekar donosi zaključak i dijagnostikuje problem. U pitanju je bezopasna, bezbolna dijagnostička metoda koja se koristi kod mnogih stanja, poput epilepsije, kod svih ostalih oblika kriza svesti, tumora, poremećaja spavanja, oštećenja moždanih tkiva u psihijatriji ... Aparat uključuje i monitoring što je takođe od velikog značaja jer omogućuje da se stanje pacijenta prati u potpunosti. Aparat mogu da koriste i deca i odrasli", izjavila je načelnica Službe neurologije dr Gordana Radojčić.

1 / 6 Foto: ZC Vranje

Kurir.rs/ T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track