SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA: Večeras poslednja epizoda o Đurađu Brankoviću
Foto: Kurir

SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA: Večeras poslednja epizoda o Đurađu Brankoviću

Društvo -

Ne propustite poslednju epizodu sa nastavkom priče o Đurađu Brankoviću večeras od 21.20 čas na Kurir televiziji!

Đurađ Branković bio je poslednji značajan vladar srednjovekovne Srbije. Dostojan naslednik svojih predaka, ostao je upamćen kao veliki ratnik, diplomata, avanturista i jedan od najbogatijih ljudi svoga doba. Tokom svog dugog života prešao je put od malog oblasnog gospodara do vladara koji se bori za opstanak sopstvene države. Političke intrige, razmirice oblasnih gospodara, ratovi, pljačke, razaranja, neprestane migracije na području cele jugoistočne Evrope - sve su to događaji koji su obeležili doba njegove vladavine.

Večeras se emituje druga epizoda posvećena ovom vladaru, čime se završava jedna od najpopularnijih dokumentarnih serija na temu srpske istorije.

Nesvakidašnja svedočanstva o srpskom srednjem veku rezultat su bogate rekonstrukcije istorijskih događaja, u kombinaciji najsavremenije animacije i igranih segmenata sa autentičnim kostimima, oružjem i rekvizitima.

Glumac Vladimir Aleksić u ulozi je naratora koji publiku vodi kroz priče, dok Tihomir Stanić govori stihove epske narodne poezije.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track